tisdag 3 februari 2009

Att komma ihåg lösenord

är inte det lättaste. Inte för mig. Ideligen måste jag använda knappen "glömt lösenordet?" på diverse sidor jag ofta går in på. T ex köper jag en del facklitteratur på nätet, litteratur som knappt går att få tag på på Akademibokhandeln ens. Svensk byggtjänst lade ner sin utmärkta bokhandel mitt i stan och har nu allt i sin virtuella bokhandel. Där går jag ofta in och letar efter material jag kan behöva. "Boverkets byggregler" uppdateras nästan årligen och det kan också komma nya särtryck man måste hålla koll på. Eller så kommer det ut en jättebra handledning om hur man använder teodoliter (verkligen behövligt för en halvidiot inom matematik som jag). Eller så kommer det en läcker blädderbok om nordamerikansk arkitektur eller trähus i Finland.
En annan sida jag försöker hålla koll på är Arbetsmiljöverkets lista på de egna skrifterna. Måste ha!Och eftersom jag har anställda och sköter löner och bokföring måste jag ju varje år köpa de nya upplagorna av "Rätt lön", "Redovisa rätt" osv. De köper jag från ytterligare en nätbokhandel.

Men inte kommer jag ihåg mina lösenord på dessa ställen. Å nej, här blir det inga spontanköp, jag måste vänta tills jag får ett mejl med lösenordet. I och för sig kan det vara bra för kassan ...

En annan favoritsajt där man kan handla så fina penslar, krokar, skrapor, färg ... är Gysinges sida. Det är sådant jag hellre köper, det är mycket roligare än att få hem de orangea broshyrerna från Arbetsmiljöverket. Men vad har jag för lösenord där?Bortglömt.

Så är jag en riktig auktionsråtta och är "medlem" eller vad man ska kalla det, på flera nätauktioner. På en av dem har jag ett så krångligt lösenord att jag kommer ihåg det bara därför. Det senaste året har det därför bara varit där jag har lagt bud, eftersom jag inte hittar mina komihåglappar med lösenorden för de andra auktionshusen.

Ett enda lösenord har fått den exklusiva förmånen att finnas i en pärm, noggrant undanstoppad. Det beror (nog) på att där finns ett avtal, undertecknat av både mig och ansvarig på just den nätbutiken.

Vilken tur att jag faktiskt kommer ihåg koden till bankomatkortet!

1 kommentar:

  1. Hej syster! Vet du att jag satt just och tänkte på det att jag alltid glömmer lösenord precis när jag loggade in på hemdatorn (efter att jag just loggat in på jobbdatorn som oxå är hemma idag).... föga förvånande att vi har samma "brist"! Eller hur?? :)
    Vad kul att du finns här oxå, ser fram emot att få ta del av ALLT - gillar allt du skriver och tänker.

    Kram för stunden. Måste läsa in mig hos dig! :)

    SvaraRadera