onsdag 25 maj 2011

Big C och annat

Nu har jag tittat klart på teveserien "The Big C" med Laura Linney i huvudrollen. Den har gått sent på lördagskvällarna, så sent att kvällströtta öbor har fått spela in den. Om serien någonsin går i repris, missa inte det då! Serien handlar om en kvinna i 40-årsåldern som drabbas av malignt melanom och hon får veta att hon har kort tid kvar att leva. Inte ett dugg roligt, men ändå så bra. Historien känns helt enkelt äkta och trovärdig.
Kvinnan tar alla chanser att göra sådant hon inte trodde hon skulle göra, hon blir vän (nåja) med sin argsinta granne, maken flyttar ut, maken flyttar in, hon förbereder för sonens 18-årsdag, som hon inte kommer uppleva själv ... jag har skrattat och gråtit om vartannat.
Puh!

Och så kan jag inte låta bli att skratta åt den senaste "ubåten en badflotte på driv.

6 kommentarer:

 1. Serien är den bästa jag sett.
  Den rör upp otroligt många känslor, men sätter också fingret på så många av de saker som händer i huvudet när man plötsligt sitter där öga mot öga med en läkare som säger:
  - Du har cancer.

  Hennes humor och andras rädsla för hennes eviga prat om död och cancer...
  Funderingar kring hur begravningen ska se ut...
  Hur andra ska hjälpa till med a l l t eller inte ens vågar komma fram...


  Jag ska ha tag i serien och sprida den vidare.
  Har skrattat ena stunden och gråtit nästa.
  Men när hennes son som är i min pojkes ålder kom in i det där garaget där hon förberett alla presenter då stortjöt jag.
  Oj, vad jag kände mig träffad även om jag inte hade förberett nån bil till honom precis.

  Var rädd om dig!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Aha,den serien har jag sett lite av ..tror jag? Spelar Oliver Pratt (tror jag han heter?) hennes man?

  SvaraRadera
 3. Ja Susjos, det är Oliver Pratt som är mannen.

  SvaraRadera
 4. Ubåten som var en badflotte! Såg inslaget på nyheterna om hur mamman rusade ut med sina sönerna, larmade hela världen, och trodde hon hade ett scoop. Har dessutom sett inslaget flera gånger.
  Och nu är jag rätt bekymrad för kvinnan, hon kommer nog under hela sin livstid att förknippas med detta, och jag gissar, många kompisars lustiga kommentarer!

  SvaraRadera
 5. Gillar Laura Linney men har inte sett serien - får se till att göra det i sommar kanske? Förstår att den är superbra!

  SvaraRadera
 6. Ja Anni, hittar jag serien som dvd, köper jag den. Den har legat på svt.play väldigt kort tid av upphovsrättsliga skäl, de avsnitt jag missade under min resa, låg inte kvar när jag försökte se dem i efterhand.

  SvaraRadera