måndag 23 maj 2011

Mer ögongodis

Några bilder till, kan inte låta bli.


Under säsong kan man frossa i körsbär direkt från odlarnas gårdsförsäljning nere i dalen.Att British Columbia är ett populärt inspelningsställe för många Hollywoodproduktioner förstår man. Det är t o m så populärt att kulisserna kan få stå kvar till nästa film.


Fast jag lovar, det var inte här "Blair witch project" spelades in. Jag höll mig på vägen när jag fotograferade  min svågers snickeriprojekt, att renovera det här huset (hehehe, det blir nog när det är sju torsdagar i en vecka), med syrrans erfarenheter i färskt minne. Hon kröp omkring och tog många tjusiga bilder. På väg tillbaka till bilen ropade hennes barn: "mom, you've got tics! All over". Hon tittade ner på sina kläder som myllrade av fästingar. HU!
Jag tycker det är läskigt att ha en fästing.Vi hade alltså närkontakt med både björnar och prärievargar. Riktigt nära kom jag denna uggla.

Hahaha, nä, skojar bara, den här är av äkta plast, för att skrämma bort lite fågel precis runt huset, så de inte flyger in i fönstren och knäcker nacken.


Fast den här är på riktigt, det är en grouse, ungefär som vår ripa. Den "klunkade" eller hur man nu ska beskriva lätet, efter en hona att para sig med.
Sista kvällen bjöd min svåger mig på en tur på hojen. Han skulle ta det så lugnt och försiktigt, jodå. Men, jag har aldrig gillat att sitta bakpå och även om han inte körde fortare än 85-90, kändes det vääääldigt fort. Särskilt som jag på utvägen höll mitt huvud över hans högra axel och såg mest in i bergsväggar. Det var lite bättre på tillbakavägen.

Alltid lugnande att se ut över havet. Inga späckhuggare där denna gång.

4 kommentarer:

 1. Fina bilder det vart!

  Hehe...skojar bara...läste om ert utvecklingssamtal:-)

  Nu vart jag också ressugen.
  (F´låt kunde inte låta bli!)

  Kram, Fighter

  SvaraRadera
 2. Härligt! Förutom det där med fästingar..brrrr

  SvaraRadera
 3. Åhhhh, vilken resa, Öbon, så fullkomligt bara helt underbart! Inte nog med att få umgås med käraste familjen, utan att få se och uppleva landet från deras perspektiv - vilken ynnest!

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder - äckliga fästingar...

  SvaraRadera