torsdag 7 augusti 2014

Spegel, spegel på väggen där

säg mig som vackrast i landet är.


Den minns ni väl, frågan som den elaka styvmodern ställde varje dag i sagan om Snövit?

Vem har inte betraktat sin spegelbild och förbannat den där plitan som naturligtvis börjar bli stor och röd lagom till skoldansen? Eller suckat över den där muffinsmidjan eller försökt dra in den extra hakan som hänger och slänger? Det finns oändliga möjligheter för den som verkligen vill racka ner på sitt eget utseende, man duger liksom aldrig.

"Om jag bara hade lite smalare ben." "Om jag bara kunde vara lite mer återhållsam med chokladen/bullarna/ostarna och kexen." "Om jag bara hade fått likadana söta små fräknar som min syster."
Det tar aldrig slut, det finns ju alltid något att gnälla över.Idag mötte jag en kvinna med ett halvt ansikte. Hennes högra sida var som en dröm, med ett klart, mörkt öga, vackert format ögonbryn, långa fransar. Kinden såg mjuk och len ut.

Vänstra sidan var ett enda ärr, ett oöverkomligt minne av en syraattack.

Vem har hatat henne så?

Jag mötte henne när hon frågade mig om vägen till en hudklinik. Jag hoppas att hon kommer till den skickligaste läkaren.4 kommentarer:

 1. Jag kan omöjligt förstå hur dessa syraattacker kan ske. Jag som är en vanlig pojk från landet kan inte ens föreställa mig det hat som kan få någon att vara så grym, jag kanske borde skriva "vänlig" rentav. En vänlig pojk från landet. En gång i tiden hade jag planer på att under pseudonym skriva en elak och satirisk blogg. Anni, som är visheten själv, avrådde - "det finns nog med elakheter ändå". Jag öppnade bloggen men elakheterna ville inte visa sig och nu minns jag inte ens min pseudonym. Kanske kan det bli lite mer i min vanliga blogg, spirande skrivlust. Kanske kan jag även återuppta läsandet av din och andras bloggar som inte heller skötts på en tid. Minns med stor förtjusning helgen som gick!

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen vidrigt med denna misogyni.

  --------------

  Tack själv för helgmötet, det var verkligen trevligt att äntligen ses irl

  SvaraRadera
 3. Ja, en märklig och angenäm känsla att veta hur du ser ut och låter!

  SvaraRadera