onsdag 9 juli 2014

Bröllop

Äntligen finns det lite tid för att skriva ner lite från helgens bröllop. Fredagen började med att hämta makens hyrsmoking. Han provade byxorna en extra gång och det var bra det. Skräddaren hade varit överambitiös med fållen, så det såg ut som att maken väntade högvatten. Men i ett vips lades byxbenen ner med en decimeter (!) och vi kunde fortsätta med våra ärenden. Vi åt lunch, rödspätta med remouladsås till oss vuxna, medan dottern valde köttbullar. Något underligt måste det ha varit med såsen, för vi fungerade som egna små pappersmassebruk efteråt. För att säga det rent ut, vi fes som galningar. Tur vi varit gifta i tretton år.

Så var det dags att ge sig iväg mot den herrgård där festen skulle hållas.


Den närmaste familjen samlades alltså dagen innan bröllopet och det var en bra idé, tycker jag. Kvällen blev skön, med grillbuffé vid en vattenkvarn.


 


Vi smorde kråset, men nog hade jag kunnat strunta i det sista glaset vin. Eller de två sista eller till och med tre.
Huvudet var lite tungt på lördagsmorgonen, men efter en cykeltur i omgivningarna, kändes det bättre.


Längst bort i horisonten skymtar kyrkan där vigseln hölls.

Bröllopsmiddagen var lång, med mängder av tal, men toastmastern var skicklig och lyckades få in alla talare i rätt ordning i förhållande till varandra och så att det inte krockade med servering av rätterna.


Här är efterrätten, en rabarbertarte med rostad (?) maräng, smultronsorbet och färska bär. Mycket elegant, men kanske en aning sockrigt för min smak.


Efter middagen var det kaffe och tårta - den var ljuvlig! Dans, bar, smågodis (ja, trots att vi ätit i flera timmar, var det många som gjorde utflykter till godisbordet). Framåt ett på natten var det vickning, grillad korv. Alla som fortfarande var uppe åt och åt och åt och åt. Lite mer barhäng, lite mer diskussioner om än det ena, än det andra (tack O för tips om bokbranschen!). Maken och dottern hade gått och lagt sig för länge sedan när jag kände att det var dags för mig med. Jag gick ner en våning och insåg att öronproppar hade varit bra att packa med. Vårt rum låg under dansrummet. Men snart somnade jag trots basgången.
4 kommentarer:

 1. Underbart med bröllop! Och vad hade du på dig? Minns att du var rådvill.

  SvaraRadera
 2. Javisst, det var en underbar fest. Brudparet hade planerat allt så himla fint, med stråkkvartett, häst och vagn från kyrkan till festlokalen (ja, vi gäster fick naturligtvis åka bil), god mat, fina viner osv osv.

  Jag hade på mig en figurnära klänning i mörkgrön spets och med paljetter, och med mörkblått foder. Till det högklackade blå skor, som inte var fullt så snygga, men relativt bekväma, och blå kuvertväska. Håret satte jag upp med glittriga hårnålar. Jag kände mig väldigt fin :-)

  SvaraRadera
 3. Men oj, så fin du måste varit! Hehe jag fastnar för din kommentar, fast jag skulle skrivit något om själva inlägget :-)
  Det verkar ha varit ett väldigt väl genomfört och trevligt bröllop med superbt väder. Vad roligt!

  SvaraRadera
 4. Håller med Anni, skulle gärna ha sett dig i den fina klänningen.
  Fniss fniss, skulle också vilja ha sett maken i de korta byxorna!

  SvaraRadera