onsdag 8 april 2009

Varför låter man sig luras?

I förmiddags ringde jag en firma i Göteborg som säljer vattenmantlade kakelugnar för passivhus. Försökte beställa via deras kontaktformulär häromdagen, men det gick inte, sedan mejlade jag firman, men fick inget svar. Så då tänkte jag att jag minsann får ringa och prata med dem.

Jag har i ett års tid tänkt mig en svart kakelugn, hela huset blir ju vitt invändigt och då kan det bli väldigt vackert med en svart kakelugn. Nu fick jag reda på att det naturligtvis är mycket dyrare med en svart än med en vit. Självklart. Det är en svart kakelugn de har på sin hemsida och det är priset för den vita som finns med i listan.

- Blev du lurad? frågade försäljaren.
- Ja, det blev jag ju, svarade jag.
-Då gör vi så här, jag lägger på bara halva den ökade kostnaden (?????, hur sjutton ska jag veta om han hittar på eller om det skulle bli ännu mycket dyrare med svarta plattor), så du får ugnen för XX XXX:-.
- Oookeeeeej, sa jag.

En vit kakelugn vill jag ju inte ha. Inte i det här huset.

-Kommer du och hämtar ugnen själv?
-Nej, jag vill ha den hemlevererad.
Det kostar både tid och pengar att köra fram och tillbaka till Göteborg. Dessutom väger den 1200 kg och även om vi har en skåpbil, är jag inte säker på att den klarar den vikten.
-Hm, så sent som förra veckan hade vi tomt i orderböckerna, men nu är leveranstiden ett par månader. Du kan få den i maj-juni, eller förresten, inrikta dig på juni.

Tur det går att duscha svalt - och att vi får låna en varmvattenberedare av vår rörmokare.

1 kommentar:

  1. Svart kakelugn låter såååå snyggt. Värt att vänta på? Värt några kronor extra?

    Hoppas du får en Glad påsk!

    Kram!

    SvaraRadera