tisdag 28 april 2009

Röda klänningar

En av mina favoritsajter är nog DN:s etikettspalt. Dit skickar folk frågor om vett och etikett och en hel del annat. För någon månad sedan var det en intensiv debatt om man ska tacka bilister som stannar inför obevakade övergångsställen, t ex. Eller måste man verkligen bjuda sin supertrista gnällkusin på fest, eller vad gör man med en ingift farbror som smackar. Häromdagen kom det en fråga om glassköparsolidaritet ...! Frågorna är många och visst kan man undra om alla är seriöst ställda.

En ständigt återkommande fråga, särskilt så här års, i bröllopstider, är om bröllopsgäster kan ha rött på sig eller inte. Det lär cirkulera en vandringssägen att om en kvinnlig gäst har en röd klänning på sig på ett bröllop, betyder det att hon haft ett förhållande med brudgummen.

Så är det inte, att ha en röd klänning på ett bröllop betyder bara att man gillar rött.

Det konstiga med denna klintbergare är att jag aldrig hört den IRL, bara på nätet.

Ber att få citera en kommentator i en annan röd-klänning-på-bröllopet-tråd: "Nämen, vet inte alla att om man har gul klänning har man legat med bruden, och om man har grön slips har man legat med brudgummen, om man bär blommigt har man haft sex med brudens mor och om man bär randigt så här man haft en hemlig affär med brudgummens far. Bär man gredelinrutigt har man varit ihop med prästen. Vad man har gjort om man bär prickigt ska vi inte ens tala om! ..."

Kära nån!

Någon som undrar varför det går åt så mycket tid framför datorn? Inte jag, kan inte vara utan denna underhållning.

4 kommentarer:

 1. Nej och vitt får man ju heller inte ha. Kvar blir blått!

  Det brann förra helgen i Vättlefjäll, men det är längre norrut än själva rundan. Det är nu på söndag vi ska gå, så vi får hoppas att det inte brinner. Eller regnar.

  SvaraRadera
 2. Precis som Ulla säger: blått ska det vara!
  Då har man inte legat med någon ;-)

  SvaraRadera
 3. Föresten, kära ö-bo, har du inte annat att göra just nu?

  SvaraRadera
 4. Hahaha!!!!
  Ha en trevölig helg i rött eller gult eller...?

  SvaraRadera