söndag 30 juni 2013

Smultronställen

Brukar du åka/gå/resa till ungefär samma ställen varje år? Något ställe där du minns precis hur det doftar och hur det ser ut?
Jag har några sådana ställen. En del av dem besöker jag så ofta jag kan, andra rätt sällan.
Häromveckan åkte familjen hit:


Jo, skylten är verklig, inte fotoshoppad eller nåt. Hit åkte vi "alltid" när jag var barn, minst en gång varje sommar. Det var förstås alltid fint väder här och det kändes lite äventyrligt sådär, med alla klippor. Kanske gick det att bada, men oftast fick man vackert vänta till andra halvan av augusti innan det kändes skönt i vattnet.Havet är kallt, några varma strömmar går inte här. Men klipporna är vackra och lena. Och det finns en liten sandstrand om man hellre vill ligga där.


Hunden tyckte mycket om att vara här och ville inget hellre än att gå ut i vattnet och simma. Men det var ju dagen efter hans knäoperation, så det gick inte.


Ett annat smultronställe hittade vi i förrgår, när vi skulle hämta den yngsta familjemedlemmen efter hennes träningsläger. Vi behövde äta lunch och av en slump hamnade vi här:Det är något visst med insjöar. På en ponton i vattnet utanför det här huset smorde vi kråset så det stod härliga till.
Gruset knastrade, gräsänderna kvackade och solen sken.Ett annat av mina smultronställen som jag försöker komma till så ofta det går, är detta. En älv, en skog och berg.
Eller en porlande bäck.Här rensas alla sinnen på skräp och strunt.
Ingen insmickrande skönhet precis, här är det kärvare - och vackert på sitt sätt.

1 kommentar:

  1. Mmmm, får smultronsmak i munnen!
    Det där gula huset med pontonen blir jag särskilt nyfiken på. Långt ifrån mig?

    SvaraRadera