måndag 15 september 2014

Dagen efter

Apropå att det finns ett riksdagsparti som drömmer om då "allt var så bra i Sverige, då inga var dumma, alla fick äta pepparkakor och sjunga nationalsången, då man fick titta på Kalle Anka på julafton ..." ja, ni vet.

Mitt förslag är att vi tar steget full ut, att vi återgår till tiden före 1921 då kvinnor inte hade rösträtt. Sådant tjafs det alltid blir med kvinnor som ska debattera och ha sig.

Eller vi vrider tillbaka tiden lite till, då rösträtten endast omfattade män som... hade tillräckligt hög inkomst.

Nu vet jag, vi återgår till ståndsriksdagen, som det var på den gamla goda tiden. Och, och, och ... låt oss projektera för moderna transporter. Låt oss gräva en kanal genom landet och kalla den Göta kanal. För arbetet kan vi använda fångar, så blir det billigt.

Eller vänta, återinför kungens makt och låt honom bli en upplyst despot. Det ligger ju ett visst skimmer över Gustav III:s dagar.

Jag drömmer om häxbränning. Härligt, eller hur?

Förresten, den där Luther är en magsur typ. Tillbaka till katolicismen. Tala på latin.

Eller va f-n, den vite krist är för mjäkig, damma av asagudarna, vet jag. Now we are talking. Ut i viking och dra hem lite trälar!
Nja, det känns kanske lite för, hm, det kan ju bli folkblandning. Ja, sådär alltså, att trälkvinnorna får sina magar fulla med barn. Billiga trälar, men ...

Blås i bronsålderslurarna, rista i sten!

Oj, vad hände här? Stenålder?

Istid? Det blåser kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar