tisdag 30 september 2014

Val

Igår valdes SD:s Björn Söder till andre vice talman. Det krävdes tre slutna omröstningar för det. Han fick drygt femtio röster men ca 290 ledamöter röstade blankt.

Tro katten det, en nazistkramare:


 
 
 
en homofob:
 
 
”Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall ”normaliseras”? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)? Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala. Normalt är det som vi människor är skapta för, det vill säga att kunna få avkomma och föra släktträdet vidare.”
 
 
en som tänker "vi och de", när han förolämpar en riksdagsledamot, Adnan Dibrani, med att han inte är svensk
 
en islamofob som anser att islam är det största hotet mot Sverige:
 
 
 
Det är tydligen praxis att det tredje största partiet får nominera en ledamot till posten som andre vice talman. Nu passade det SD väldigt bra, men minns att för fyra år sedan ville man frångå praxis och förde fram en kandidat till posten. Då motiverade man  det med att SD var det "tredje största blocket". Även den gången blev det sluten omröstning.
 
Om nu SD hade tillkännagett sin kandidat tidigare i processen, hade då resten av riksdagen hanterat detta på ett annat sätt, till exempel genom att lansera en motkandidat? Kanske hade man kuppat igenom en blekare SD-ledamot, någon som dessvärre delar SD:s föraktliga människosyn, men som inte hade utmärkt sig på samma sätt som Söder? Om man nu inte förde fram en kandidat från C? Eller hade man redan beslutat sig för att rösta blankt, oavsett vem som nominerades? Nu blev det rätt mesigt.
 
 
Björn Söder är en djupt obehaglig man, som sitter i tv och blåljuger om att han inte vet någonting om "järnrörsincidenten". Är det sådant vi ska se accelerera nu? En historierevisionism med SD som ständigt offer?
 
Jimmie "det minns jag inte" Åkesson och Björn "vad är järnrörshändelsen" Söder. Tvi vale.
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar