måndag 28 mars 2011

Vår i luften

Fast man kan ju undra. Idag på morgonen var det vitt på marken igen och nästan fyra grader kallt.
Igår hann jag i alla fall putsa en väldig massa fönster hemma. Tjugotvå fönster och glaspartier orkade jag, de övriga elva får jag ta en annan gång. (Hur många fönster är det egentligen?) Och så återstår undervåningen. De flesta fönstren är fasta, dvs man måste stå på stege (eller byggställning) utomhus för att tvätta dem, men det blev ändå skillnad redan med den ensidiga putsen.
Jag avstod också från att försöka balansera på denna planka (till höger på bilden), som ligger lös, tre meter över marken. Någon måtta får det vara.Maken började med sitt projekt. Ungefär en gång om året behöver ekgolvet oljas in. Nu ska han också nåta om det och ta en lätt slipning innan oljningen.Här är nåtningen i full gång. Efteråt blir det så snyggt ;-)Plötsligt ser matrummet så enormt ut, när inte bord och stolar och matta är där. Fast ett slags "matta" har vi på golvet, golvet har blivit solbränt.

4 kommentarer:

 1. Vilket trevligt matrum! Och plats för böcker och tavlor!

  Går fönstren inte att öppna? Vi har ju såna gammaldags fönster där man får hänga halvvägs utanför när man ska tvätta utsidan av fönstren. Och det gör jag (har aldrig använt stege) och varje gång varnar maken: "Fall inte!" Han är det som har höjdskräck, inte jag :)

  SvaraRadera
 2. Tack Ulla!
  Ett fönster per rum är öppningsbart, det som syns på bilden är det. De övriga är fasta, för att få ett ännu lite bättre u-värde.
  På bilden syns en del av facklitteratur"avdelningen". Hyllan är dubbelsidig och på andra sidan, i vardagsrummet en halvtrappa ner, trängs resten av fackböckerna och skönlitteraturen. Pocketböckerna har en egen bokhylla, runt trappan till souterrängvåningen. Och så har vi småhyllor lite här och där för barn- och ungdomsböcker. Tonåringarna tycker det är lite skämmigt med sina gamla favoritböcker som de läste i 9-10-årsåldern, men jag kan ju inte slänga dem. Och så finns de där för åttaåringen.

  SvaraRadera
 3. Proffsigt och jättesnyggt!
  Gav mig på mina fönster i fredags när solen var alldeles för obarmhärtig, men hann inte med köket. Vilket jag nu gjort till en fördel - går och småmyser när man verkligen kan se skillnaden ett par dagar!

  SvaraRadera
 4. Wow,så läckert! Men så många fönster ni har...puh! Tur att du inte balanserade på plankan!!

  SvaraRadera