fredag 19 augusti 2011

Sånt man kan undra över, del 2

Naturligtvis är det roligt för kronprinsessparet att de väntar barn. De har en härlig tid framför sig och ännu bättre blir det när barnet har kommit.

Nattvak, kolik, diarré, konstiga utslag, tandsprickning ... och de första leendena, jollret, doften av en nybadad bebis, pussarna ...
ah, lite avundsjuk är jag allt.

Men vad jag nu funderar riktigt över är varför vi ska ha monarki. Jag vet inte. Jag funderar lite till och kommer fram till att jag inte anser att ett ämbete som statschef ska ärvas.

Ja, just det.

Jag kommer härmed ut som republikan.

Den statschef vi ska ha kan kallas president eller kung, men han/hon ska väljas. Statschefen ska inte ha en politisk uppgift, utan vara mer av symbolisk/representativ art, som t ex den isländska presidenten.

Så kan vi slippa alla underliga och pinsamma uttalanden som "vända blad" och egna "utredningar" som den som drottningen nyligen offentliggjorde. Det är något med detta par som får mig att undra om alla hästar är hemma varenda dag.

Så kan kungen göra vad han vill, rösta på vad han vill, konvertera till annan religion om han vill. För jag tror inte han skulle ställa upp i ett statschefsval frivilligt. Kronprinsessan kan ägna sig åt sin lilla familj, Daniel kan börja jobba igen som PT. Kanske någon av dem skulle senare kunna tänka sig att ställa upp i ett statschefsval, vad vet jag. Victoria skulle i sådana fall lätt vinna.
Annars kan ni ju rösta på mig.

The Islander for president!

5 kommentarer:

 1. Själv kommer jag vara royalist tills någon presenterar mig ett vettigt alternativ.

  Tänk om vi haft "Nivea" som president - nä fy sjutton!

  SvaraRadera
 2. "Nivea" ??? Vem är det?

  Hur det än blir med monarkin i vårt land hoppas jag att det inte inträffar några katastrofer med sessans lilla barn. Vi har så vitt jag kan begripa möjlighet att rösta bort företeelsen, OM tillräckligt många vill! Fler kommer kanske ut som republikaner!

  SvaraRadera
 3. Vet inte heller vem "Nivea" är. Anni, berätta.

  SvaraRadera
 4. Usch, får man skriva sådant? Han som är fet och dryg ... precis som Nivea ...

  SvaraRadera
 5. Vitsigt värre!

  När jag som liten retade mig på en man klistrade jag etiketten från Yes-flaskan på hans bilstötfångare, där stod "Nu drygare"

  SvaraRadera