Det står i tidningen idag att choklad är bra det. Chokladätare beräknas minska risken för att drabbas av hjärtsjukdom med en tredjedel (!). Choklad innehåller antioxidanter, sänker blodtrycket och motverkar inflammationer.
Men njut med måtta, för mycket choklad ger övervikt, vilket ökar risken för att drabbas av ... hjärtsjukdomar.
Så nu undrar ju en ständigt chokladsugen öbo hur mycket choklad som är bra.
---
Mer om mat. LCHF-dieten är sponsrad av köttindustrin, står det också i tidningen. En köttbaserad kosthållning fördubblar utsläppen av växthusgas. Köttkonsumtionen har ökat kraftigt de senaste tjugo åren. Jag vet att många faktiskt (tror sig) må(r) bättre av att utesluta kolhydrater, eller åtminstone minska det intaget, men inte behöver man väl äta så mycket kött för det? Själv tycker jag LCHF är en extrem diet på många sätt, jag mår inte bra om jag inte får i mig kolhydrater. Och dessutom, även vår enda lilla jord är viktig att tänka på, för mig är det oförsvarbart med denna stora miljöovänliga köttkonsumtion. Ska man nu äta LCHF, så finns ju fett och protein i fler produkter, inte bara i kött. T ex i choklad.
Alltså, ät mer choklad.
Ps. Det poppade upp en artikel till i ämnet i DN . Jag vet inte jag, det här känns sf.
Nu är det ju kakaon och inte chokladen som är nyttig ... vem vill äta kakaopulver ... suck ...
SvaraRaderaNä, det blir lite torrt. Men i chokladform får man ju i sig fett också, eller hur.
SvaraRaderaHaha, kakaon i chokladform, inte ätaren ...
SvaraRaderaMan blir aldrig klok på vad som är nyttigt eller ej när det står olika i varenda blaska
SvaraRaderaSnurrigt är det!
SvaraRaderaÄta lite av varje är bäst tror jag :)