onsdag 16 november 2011

Fårjakt


Jag gick ut för att sätta på kupévärmaren till bilen. Det var väldigt tyst i fårhagen. Hade de till slut gått in i vindskyddet för att värma sig? Nej, där var det tomt. Jag vände mig om. Där var tre av fåren, runt flaggstången. En försökte nypa åt sig flagglinan och två nosade intresserat på en presenning som täckte lite virke. Oj, oj, oj. Snabbt som vinden (nåja) rusade jag bort till lagårn och uppför trappan till höskullen, rasslade ihop lite hö, ner för den smala branta och hala trappan, bort till fåren, som genast lät sig luras (tur de är lite dumma). De följde med in i hagen igen, jag stängde grinden efter dem. Lite hö behöll jag i handen för att locka till mig det fjärde fåret, Snöboll, som var kvar på rätt sida av elstängslet. Hon kom och jag kunde stänga till extragrinden mellan det fasta stängslet och elstängslet.

Nioåringen kom rusande med min jacka, jag hade ju gått ut i bara tröja och lågskor. Jag skrapade bilrutor, för inte hade kupévärmaren tagit någonting. Vi körde iväg till skolan. Nioåringen kom bara lite försent.

Väl hemma igen bytte jag till "fårkläder" och hämtade mer hö. De var verkligen hungriga, fåren. Jag gick runt elstängslet, konstigt, det såg ut som om det inte var någon ström på, inga små lampor lyste på reläet. Jag gick runt till gaveln där vi har eluttag. Någon hade dragit ur sladden till både kupévärmare och till elstängsel. Jag säger inte vem det kan ha varit, men hans namn står i min vigselring.
Han hade behövt eluttaget i förra veckan och sedan glömt sätta i diverse kontakter igen.

Säger bara det, vilken tur att inget får trasslade in sig i elstängslet och ströp sig.

1 kommentar:

  1. Ibland får man försöka minnas vad det var man föll för från början ... och bita ihop en del ... tur att man inte är felfri själv!

    SvaraRadera