måndag 16 april 2012

Helg

I lördags var det dags för sista träffen på min högskolekurs. Jag gick upp i ottan för att hinna med rätt tåg. I torsdags bytte jag till sommardäck. Det var dumt. Det såg ut så här där jag ställde bilen för att åka kommunalt resten av vägen till tågstationen:


Landsvägen på vår ö syntes knappt, före klockan sex på en lördag är det inte många som är ute och far. Snömodd och iskokor slamrade mot bilens underrede. Efter två mil kom jag ikapp en liten skåpbil och jag lade mig bakom den, då hade jag åtminstone något att följa.

Men igår var det ju skönare väder. Jag kände mig lite sur och hängig på morgonen, det var lerigt och smutsigt på golvet och disken tornade upp sig i köket. Maken frågade vad som stod på och jag viftade lite med handen och väste:
- Det är så skitigt här.

Då plockade maken fram dammsugaren och ägnade en timme åt att dammsuga, till och med möblerna fick sig en omgång. Jag drack upp mitt te och tog fram hink och mopp och våttorkade golven. Sedan fyllde jag diskmaskinen och rensade i köket.

När maken dammsugit klart gick han ut och började spika. Jag fick hjälpa till med dyckerten.


Det ser ut som en säng och det är det också. En odlingslåda. Den är inte klar än, det ska byggas en botten och så ska lådan kläs med byggfolie invändigt. Därefter får vi testa om lådan håller för all den jord som ska i.

Här kan det bli morötter och lök, till exempel. Jag känner redan smaken ;-)

1 kommentar:

  1. Å min bror påstår att det ska komma snö igen i helgen. Hoppas hoppas att han har fel ...

    SvaraRadera