tisdag 9 juni 2009

Järnnätter

När kommer sommaren? Nästa vecka är det midsommar, men nog känns det nästan som tidig höst med allt detta rusk. Så fort man kan skymta en liten bit blå himmel, då passar vi på att sitta utomhus en stund, invirade i filtar, med fleecetröjor på och med termosmuggar med hett kaffe i händerna.
Annars regnar det, eller blåser eller är bara kallt.

Inte för att det hindrar ungarna från att bada i poolen. Nog ska de i varje dag efter skolan. Först när de är alldeles blåa, kommer de upp ur vattnet.

---

I söndags var det ändå ganska skönt väder, vi slapp ta på oss varma tröjor och kunde gå i sandaler till lillungens skola för att rösta i EU-valet. Som jag njuter av att ha så nära dit! Vi bor mer avskilt nu, ändå är det närmare till flera kompisar, till skolan, till hembygdsgården. Inte för att vi nöter ner trösklarna så väldigt mycket där, men det är ändå trevligt att gå dit på midsommarafton en stund, eller gå några varv på höstmarknaden. Allt, precis allt, är lokalt tillverkat eller odlat. Det är knappt att det finns hantverkare eller odlare från grannön ens, alla kommer från vår ö.

Hm, med detta kylslagna väder längtar jag nästan redan dit, till september och marknad.

---

Vi har tidig "semester" i år, dvs, vi bokar inte in några nya kunder under ett par veckor. Vi brukar försöka resa utanför landets gränser åtminstone en vecka, men i år orkar vi inte det. Det är ganska mycket (hrm, det är ju en definitionsfråga förstås) kvar att göra i nya huset. Vore ju trevligt med ett färdigt tak, t ex, eller garderober, eller handtag på köksskåpen ...

... maken har i ett svagt ögonblick lovat att bygga bokhyllor. Jag var inom den exklusiva möbelaffären på grannön häromveckan för att kolla lite vad de har att erbjuda. Jo, jag känner till deras priser, har tittat där många gånger och köpt en och annan grej också.

Jag ville titta lite på Montanahyllor. Jo då, det finns att beställa, i vilken färg man önskar. Jag fick en prislista. Hm, en sektion om 70x70 cm kostar 2 800:-, inte så farligt tänkte jag. Sedan jämförde jag med min skiss på vardagsrummet och måtten.

Oj.

Jag skulle behöva tre sektioner på varandra. 3 x 2 800:- = 8 400:-. Så fem sådana bredvid varandra. 5 x 8 400:- =42 000:-.
Och det är för bara en vägg och jag behöver bra många fler hyllmetrar än så. Snabbt gjorde jag ett överslag för kostnaden för dessa bokhyllor och hamnade på en totalsumma på över 300 000:-!!!

För bokhyllor???!!!!

Å nej.

Tur jag är gift med en snickare.

1 kommentar:

  1. Vi har ju också en och annan bok... och kör IKEAhyllor. Sedan har min händige sambo snickrat lite skräddarsydda lösningar, bl.a. ovanför dörrar och så. Men när hyllorna är fulla med böcker syns de ju ändå inte och då duger IKEA fint.

    Jag har förresten en läkartid senare idag. Fick en så förfärlig attack i natt igen och har tvingats inse att det inte är nåt att samla på. Det känns bäst när jag nästan inte äter någonting, men så kan jag ju inte hålla på... Gissar att det är gallan som spökar. Har du varit hos läkare? Vad har de i så fall sagt/gjort?

    SvaraRadera