onsdag 16 december 2009

Tolvtolvtolv

I lördags var det sådan där dag igen. Basketturnering i V-by för sjuåringen hela förmiddagen och så Christmas showen (obs att det heter så, på Brommagymnasternas egna engelska) för tolvåringen på eftermiddagen i en annan förort något närmare oss.

Just det, tolvåringen blev äntligen just tolv i lördags, den tolfte i tolfte. Hennes pappa frågade lite försiktigt om hon kunde tänka sig att fira sin födelsedag på söndagen, när det inte var basket och gymnastik på programmet, men se det gick inte. Nej, på rätt dag skulle det vara.

Jag föreslog då att vi skulle äta kallskuret och potatissallad till middag, eftersom vi inte skulle komma hem förrän tidigast halv sju på kvällen. Visst, det kunde gå för sig, bara hon fick en chokladtårta.

Klockan åtta packade vi in oss allihop i bilen och for iväg. Matsäck till basketflickan, dubbel matsäck till gymnasten, skor, basketboll, två omgångar uppvisningskläder, vattenflaskor ... vi såg ut som om vi skulle vara borta hela helgen.

Sjuåringen spelade fem matcher. Hennes lag och det andra laget från våra öar ägde, som tolv- och trettonåringarna sa. Av sammanlagt tio matcher vann de åtta, en var oavgjord och en förlorades. Det märks att deras tränare själv har spelat basket på en hyfsat hög nivå, dvs superettan.

Det bästa av allt, när barnen är så små som de är, räknas inte matcherna ihop i något slags tabell, utan alla barn i alla lag får medalj efteråt. Varje match för knattarna räknas för sig. Ibland vinner man, ibland inte. Och alla föräldrar har alltid något bra att säga till alla spelare.
- Bra, E, du passade fint till S där, snyggt gjort.
- L, vad du dribblade snyggt bort till A och vad snabb du var!
- M, bra kämpat!
- H, vilket mål du gjorde!

Det är jag som säger "mål", andra säger väl poäng i basket. Kan inte så mycket om basket ;-)

Det börjar bli en bra sammanhållning i laget, inte bara mellan barnen, utan även mellan föräldrarna.

---

Mitt under cupen skulle maken skjutsa tolvåringen till hennes uppvärmning och förträning inför showen.

Lagom till sjuåringens sista match för dagen kom han tillbaka och hann precis se henne sätta en lobb i korgen.

---

Så for vi hem en stund, jag skulle baka tårta och duka, trettonåringen gick ut med hunden, sjuåringen moppade golvet, maken sov en stund och dammsög sedan.

Så iväg igen för juluppvisningen. Två timmars intensivt voltande, hoppande, bygelhästande, barrande, romerskaringarhängande, dansande, påhänderstående, applåderande ... ja, det var bra och roligt och spännande. Och vansinnigt imponerande att se alla tävlingsgrupper visa upp vad de kan.

---

Så åkte vi hem, trötta i kroppen, med ringande öron av all hög musik och hesa halsar efter allt hejande under basketcupen.
Vi åt vår kalla rostbiff och den godgoda tårtan.

Så däckade vi allihop före nio på kvällen. Se, det var en riktig födelsedag.

7 kommentarer:

 1. En del födelsedagar glömmer man aldrig! Härligt att ni hann med!

  Vi har faktiskt flyttat på några - men det räknas väl inte riktigt när det är makens?

  Och så flyttade vi Lillemans tvåårsdag eftersom han och jag dagen innan åkte plingplingdroska med feberkramp - låtsades som ingenting på födelsedagen och firade honom när han mådde bättre!

  SvaraRadera
 2. Oj vad mycket den hinner som har din kapacitet, strongt! ♥

  SvaraRadera
 3. Jag flyttade också på några av dotterns födelsedagar när hon var liten (jag var på konferens både när hon fyllde 2 och 3 år), men sen när hon fyllde 4 sa hennes storebror strängt (och han var då nästan 7 år)att man inte får göra så!

  SvaraRadera
 4. Fullt ös medvetslös, det låtar lika stressat schema som det Annie brukar berätta om! Hoppas julfriden nu kan infinna sig!

  SvaraRadera
 5. Hej. Har flyttar dagar. Konsekvens vid flera familjer. Tack för vackert julkort ! ;)

  SvaraRadera
 6. Tittar in och skickar dig en julkram ♥

  SvaraRadera
 7. Vilken rolig läsning!

  Har du det lite lugnare idag?

  ♥ ♥ ♥ Gott Nytt År ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera