måndag 4 januari 2010

... tjuåtta, tjunie, TJUTIE!

Några dagar in på det nya året börjar jag långsamt komma tillbaka till verkligheten igen. Jösses, det har varit så skönt att göra just ingenting, utom att slöa, sova, läsa, äta, dricka, titta på teve, spela spel och så lite då och då lufta sig. Det är perfekt skidåkarväder, både på åkrarna och i backen, men en vecka innan jul stukade jag till ena vristen, så det har haltats här. Än är jag svullen och jag kan bara ha curlingkängorna på mig när jag ska ut. Mitt i allt är också det skönt, att ha något att skylla på så jag slipper vara sådär sportig, som jag borde vara.

För länge sedan bestämde jag mig för att inte ge några nyårslöften - och det löftet har jag hållit!

Men visst vore det bra om jag äntligen bestämde mig för att bli av med en del av de där 20-25 extra kilona. För mig har det aldrig handlat om att äta något särskilt, utan att röra på mig. Enkelt, eller hur? Min "diet" är att göra av med med energi än det kommer in i munnen. Hrm, inte har jag levt så, särskilt inte nu under helgerna.

För några år sedan kom stenåldersdieten. Det lät ju så bra, att äta nyttigt och naturligt, sådant vi behöver och inget annat. Men vad katten är "stenåldersdiet" egentligen? Talar man om fiskar-samlar- och jägarstenålder? Eller bondestenålder? Stenålder i Östafrika, eller Amazonas, eller det inre av Australien, eller varför inte i Arktis?

Och var kommer olivoljan in? Den som vi behöver för att den innehåller så nyttigt fett.

Äh, jag ger inte mycket för alla olika dieter eller kosthåll som finns. Huvudsaken är minusenergi, som sagt.

---

Jag ser fram mot mycket under året. VinterOS, (fast min syster i flera år berättat hur man förstört mycket av naturen mellan Vancouver och Mount Whistler, hur deras vanliga väg blivit breddad och blivit en betalmotorväg, hur mycket av viltet runt deras by har försvunnit osv osv. Hon bor alltså ett par mil norr om Vancouver och ALLA transporter till OS-arenorna i Mount Whistler går förbi deras hus).

Jag ser fram mot en ev resa till Australien i sommar. Eller kanske det blir Island.

Jag ser fram mot en systerresa, vi har pratat om San Francisco, men det kan bli Chicago också.

Jag ser fram mot en kortresa till någon spännande stad i Europa tillsammans med maken.

Jag ser fram mot att avgå som ordförande i "min" förening, jag ska bara vara revisorssuppleant under året.

Jag ser fram mot att lägga ut bokföringen på en redovisningsbyrå. Jag blir nog av med åtminstone en tredjedel av ekonomidelen av jobbet på det sättet.

Jag ser fram mot att hinna sitta vid någon av vävstolarna någon gång ibland.

Jag ser fram mot att få huset helt klart.

Jag ser fram mot att få börja renovera kontorshuset, vedbodarna, snickarboden, fähuset, gäststugan.

Jag ser fram mot att gå någon rolig endagskurs på t ex Skansen.

Jag ser fram mot att se om det fortfarande ges kurser i möbeltapetsering här på ön, jag gick några stycken när sjuåringen var liten och jag "behövde komma ut bland folk".

Jag ser fram mot att få hit matjord, så jag kommer ett steg till på vägen mot ett köksland.

Jag ser fram mot att få ordning på fruktträd, bärbuskar, ängar, sly, instängsling (så inte rådjuren och älgarna äter upp allt jag sår och planterar).

Jag ser fram mot att köpa träningskort på något gym hyfsat nära.

Jag ser fram mot att få våra egna träningsredskap uppmonterade igen. Bara att sätta sig en trekvart på cykeln på morgonen kan göra susen.

Jag ser fram mot att få vara mer med min älskade sjuåring, att vi hittar på saker tillsammans.

Jag ser fram mot hennes kommande projekt, både tokiga uppfinningar och egna muffinsrecept (ibland blir de smältande goda, ibland blir de väldigt torra. Tror jag ska gå igenom något bra recept med henne, så hon får koll på mängden socker i förhållande till smör, ägg, mjöl, bakpulver mm).

Gott nytt TJUTIE på er!

5 kommentarer:

 1. tycker att det känns föredömligt avslappnat att skriva nyårshälsningen flera dagar in på det nya året. Ergo borde jag ha väntat några dagar med att svara, men här rullar livet på och nästa måndag är det dags för en ny dead-line. Men hoppas det blir ett riktigt bra år för dig och de dina. Kram!

  SvaraRadera
 2. Hmmm... jag vägrar säga tju-, jag säger två-.
  Låter som om du har ett häftigt år framför dig, som alltid! Bra om du kan avlasta dig så där som du borde och fylla den tiden med saker som du mår bra av!

  Just nu längtar jag (nästan) efter vardagen igen...

  SvaraRadera
 3. Så klokt att lägga ut bokföringen!

  Det där med kilona, ska vi på allvar börja peppa varandra som vi var inne på förut?

  God fortsättning, du fina. ♥

  SvaraRadera
 4. Jag ser fram emot en resa till San Fransisco jag mé! Längtar så tillbaka.

  Vad klok du är som plockar bort lite av dina tidstjuvar. Bravo ♥

  SvaraRadera
 5. Men så kul å gå tillbaka till denna bloggen i slutet av 2010 å se hur det hela gått;-)) Tycker det är kul att skriva vad man vill göra isf som oftast ska sluta med... eller ska börja ...

  SvaraRadera