onsdag 13 januari 2010

Vitt

Det är alldeles vitt ute, dimman ligger tung över nejden, det är rimfrost överallt och minus tio. Tur husen är röda, annars skulle man inte ha någon hållpunkt mellan kontor och bostadshus. Eller man kanske skulle gå vilse på väg till vedboden.

Nej, nu överdriver jag en smula, men det är dimmigt ute. Och halt på vägarna. Överallt ser man spår av diverse dikeskörningar.
Och i helgen ska maken till västkusten för att kolla boxning och då ska han köra bil, har han tänkt. Listigt, säger jag bara.

---

Idag får vi en tvättäkta fjortis i familjen. Nästan lika lång som jag, med större fötter än sin pappa, en röst som åker upp och ner hela tiden, ett humör som växlar fortare än jag hinner skriva det. Och det är knappt vi ser till honom, det är mycket "softa i sängen framför x-boxen". Vi längtar efter att han snart kommer ur den värsta puberteten.

---

Sjuåringen har stora problem i skolan. Det anser hon själv åtminstone. Hon vill på inga villkors vis gå dit om morgnarna och när jag påpekar att hon minsann SKA dit, då kommer det så småningom fram vad det handlar om. Jo, fritids har en regel som sjuåringen inte gillar. För att åka med de populära mattorna nerför pulkabacken måste man vara tre på mattan, annars blir kön alldeles för lång. Men om vid något tillfälle det "bara" är ett eller två barn som vill åka matta, så hjälper inte det, de får vänta tills det kommer en tredje.
Sjuåringen skulle diskutera detta världsproblem med en av fritidsledarna, för att komma tillrätta med orättvisan, (hennes egna ordval).

---

Om en liten stund ska jag få ansiktsbehandling, tjohopp!

3 kommentarer:

 1. Visst är det vackert, helt otroligt underbart att få vara med om en sådan vinter!
  Lika vackert hos mig här nästan mitt i stan. Och nu ska jag dra till kolonin och mata fåglarna. Promenad genom ett sagolandskap!

  SvaraRadera
 2. Här är det ingen dimma, bara kallt (nu -18).
  Bra att ta itu med orättvisorna i tid, tycker jag. Och fjortisar blir också en slags människor så småningom. Just nu har vi inte längre några sådana, yngste bonussonen fyllde 15 i oktober, men han kan vara lite fjortig ibland fortfarande ...

  SvaraRadera
 3. Min fjortis har växt om mig! Oftast är han riktigt trevlig, men nog sjutton flyger hormonerna i honom ibland...

  Härligt att Lillstrumpan tar tag i orättvisorna - tro bestämt att hon brås på sin mor!

  SvaraRadera