onsdag 31 mars 2010

Mästarinnan

Såklart tittade vi på finalen igår. Väldigt spännande var det, även om jag inte för mitt liv kan begripa hur Tomas Johansson kunde gå till final. Han kan mycket, han är lång, han är tung, men han kom också sist i flera tävlingar. Han klarade sig kvar enbart genom den superfåniga grenen svärdduellen. SVT, ta bort den till nästa år, om det nu blir en omgång till.
Visst, han övervann till viss del sin höjdskräck, men blev diskad i borgklättrartävlingen. Borde han inte ha blivit diskad helt och hållet från fortsatta tävlingar då? Han var inte en värdig finalist.

Som vanligt, höll jag på att skriva, var Louise Karlsson överlägsen killarna. Hon var hyfsat snabb uppför, men hennes vana att klättra märktes bl a på den fina teknik hon hade för att ta sig ner. Men jag trodde inte hon skulle vinna den tävlingen, det såg ju snabbt ut när Armand Krancj klättrade.

Så var det dags för jaktstarten. Om igen var Louise överlägsen - fram till det ödesdigra momentet med pulsåterhämtning.

Alla de elva deltagarna hade sina små eller större handikapp, skador, nojor, men fram till pulsåterhämtningen fanns det ändå en realistisk chans att reparera det. Ont i örat och problem med vatten? Ny tävling och ny chans en stund senare. Ont i foten? Nästa tävling var mer för hjärnan.

Trots att jag är gift med en fd boxare, har jag så svårt för en typisk boxares typiska stormunnade trash-talk. Armand Krancj visade att han är i fin form, han vann flera deltävlingar och han hade fokus, men nej, hans snack gjorde att jag inte kunde glädjas riktigt åt hans vinst igår.
Maken tyckte dock att det var kul med en boxare som vinnare.

Så Louise då. Flest vunna delsegrar, även i sådana grenar som handlade om kraft och styrka och kanske borde vara männens "givna" grenar. Fyra immuniteter (är det rekord?). För mig var hon den moraliska mästaren.

Men hon blev en "stilig" trea. Minns ni förra året då allas vår dramaqueen Erica Johansson surade och gnällde över att hon bara blev trea? Dålig stil.
Louise var stor i motgången, ingen dålig förlorare där, inte.

Men till slut, det är ju underhållning, en lek och vilken bra underhållning det varit! Spännande, kul både med tävlingarna och med deltagarnas samtal, filmer och umgänge. Ja, jag tror verkligen att flera hittade nya vänner under inspelningen.

2 kommentarer:

  1. Det var väldigt vad svårt jag har att stava till Krajnc. Så stavas det och inte på något annat sätt.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. För mig är Louise ändå en vinnare - å jag tror hon har gått till svenska folkets ♥

    SvaraRadera