onsdag 30 juni 2010

Joggblogg del 12 - och fästingångest

Drog på mig springkläder redan efter frukost, men här sitter jag fortfarande och har inte kommit iväg än. Skulle ju bara fakturera A, kolla en leverantörsfaktura gällande B, fakturera B, ta emot elektrikern, göra julilönerna (!), dra fram underlag för fakturering av C ...

Redan snart ett på dan och jag har inte fikat, ätit lunch eller nåt. Och om jag äter lunch nu, kommer jag inte orka springa förrän sent i eftermiddag - och då är det för varmt.

Lånade åttaåringens för små simglasögon igår och tog några längder frisim. Puh, det var länge sedan, hjärtat slog hårt. Noga räknat är det 35 år sedan, om inte mer ändå, som jag simmade "riktigt".

Har lite ågren över åttaåringen. Hon visade mig ett litet, litet märke i ena ögonvrån i morse. Där hade det suttit en "spindel" igår, men hon hade tagit bort den själv nästan genast. Mmm, visst måste det ha varit en fästing. Vi är alla vaccinerade mot TBE, men borreliafaran finns fortfarande. Nu är det stenkoll som gäller. Det får inte hända henne något.

6 kommentarer:

 1. Iääck, fästingar är inte roliga och absolut inte att "leka med". Hoppas att det inte blir några följder av bettet!

  Kram från en annan öbo.

  SvaraRadera
 2. Ja du, det vore ju inget vidare - varken just nu eller alls...

  SvaraRadera
 3. Tänk vilken skräck dessa små äckelkryp ger oss, tala om ångest.
  Mina hundar har halsband som gör att fästingarna skyr dem, funderat på att bära ett själv, runt foten eller armen.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Men hon är väl vaccinerad?

  SvaraRadera
 5. Janicke: borrelia går inte att vaccinera mot, däremot är det "relativt" lätt att medicinera. Det kan dock ta månader och jag har hört om ganska många som fått partiell ansiktsförlamning av borrelia. Den läker ut så småningom, men tänk en aktiv åttaåring som inte kan röra ansiktsmusklerna. Hu!

  SvaraRadera
 6. Jag vet. Tänkte förstås på tbe.
  Naturligtvis inte kul med borrelia men i de allra allra flesta fall går den spårlöst förbi bara man får medicin medesamma. ♥

  SvaraRadera