torsdag 9 september 2010

Vardagskväll


Vad kan man hitta på på min ö en vanlig onsdag i september? Vad finns det att göra om man till äventyrs har tröttnat på att sitta på verandan, insvept i en filt, och titta på fågelsträck och solnedgång över fjärden och grannens växthus? Och om man är less på partiledarutfrågningar på teve?

Man kan åka till den lokala byggmarknaden och mingla runt bland fnissiga kvinnor i olika åldrar, gärna med ett glas bubbel i handen, t ex. Byggmarknaden, f ö en av våra största leverantörer, hade tänkt till och kommit fram till att kvinnor är den nya marknaden. Lika köpstarka som männen, men kanske med en viss rädsla för att hålla i en hammare eller en såg.

Det var stor femkamp, eller kanske snarare fyrkamp, för jag såg aldrig den femte grenen - om nu inte "gissa antalet muttrar i burken" räknades som en gren. Man kunde tävla i "flytta hink med grävmaskin". Det var en populär gren, första gången jag ställde mig i kön, var det 50 personer före mig, andra gången var det 20. Jag gav upp och lämnade walk over där.

Första grenen jag ställde upp i var "skruva 5 trallskruv". Ha, det skulle väl jag klara med glans, så vansinnigt många skruvar som jag skruvat i nya huset. Men så drabbades jag av prestationsångest, tappade första skruven, (endast bokstavligt, förstås), drog i den alldeles för långt, fastnade med skruvdragaren, blev svettig ... jag fick två poäng av fem möjliga. Pinsamt!

Andra grenen var "såga rakt". Där klarade jag mig bättre, det blev godkänt med tre poäng (extremt bra gav fem, mycket rakt gav fyra och rakt gav tre poäng. Skönt att det inte blev "vad är en såg?" som gav ett poäng). Själv tyckte jag nog att det såg ut som om jag hade sågat en banan, men domaren tog fram vinkelhaken och visade. Där har man för att man är astigmatisk, egentligen borde jag kanske ha sagt det och förhandlat mig till ett handikapp.

Så sista grenen jag ställde upp i, "slå spiken i brädan". Återigen kaxig greppade jag 16-ozaren (en ganska tung hammare, vanlig bland snickare) och tänkte att jag borde klara att slå i spiken på max tre slag. Hrm, hrm. Jag fick det till åtta slag, men domaren hade räknat till tio (!), så det blev bara ett poäng där. Tja, jag  skulle ju inte lämna in mitt tävlingsresultat ändå, trots att det var fina vinster.

Vad jag ska göra ikväll? Sitta på verandan, insvept i en filt, och titta på solnedgången.

6 kommentarer:

 1. :-)
  Eller ett litet träningspass i snickarverksta'n?

  SvaraRadera
 2. Hi hi, fick mig ett gott skratt.
  Och önskar jag kunde sitta bredvid och titta på solnedgången, låter så skönt.

  SvaraRadera
 3. Se där vad man kan roa sig med på landet *ler*

  SvaraRadera
 4. Nya friska grepp i könsneutralitetens tecken! Tycker du gjorde bra, Öbon, jag själv har komplex sedan min far konstaterat och för allom förkunnat att jag från tidig barndom faktiskt har tummen mitt i hand.
  Eller som han sa,-"den äldsta är dum i huvet men praktisk, den yngsta har huvet på skaft men tummen sitter mitt i näven".
  Vad var det nu det där om självuppfyllande profetior!?!
  Hur som helst jag skulle garanterat blivit evenemangets pajas, eller laughing stock, som de säger over there! Men man måste kunna skratta åt och med sig själv - det gör jag gärna!

  SvaraRadera
 5. Vad kul! Kan de inte anordna något liknande där jag bor!? :)

  SvaraRadera
 6. Lät ju superkul! Ta med mig nästa gång!!!

  SvaraRadera