måndag 10 oktober 2011

Visst låter det som ett toppenerbjudande

I brevlådan kom detta fantastiska erbjudande, hör här:

"Hej Xyz," (hrmpf, på svenska använder man utropstecken, kommatecken hör den anglosaxiska språkvärlden till)
"ditt företagsnamn har graverats på denna exklusiva Åäö kulspetspenna med hjälp av laserteknik." (tänka sig) "Denna unika kulspetspenna i klassisk design ger dig en jämn och felfri skrivupplevelse.
Detta innebär att namnet aldrig kommer att nötas av eftersom det är permanent ingraverat" (läs här = bläcket tar slut före jul och sedan spelar det ju ingen roll).
"Denna enastående lasergraverade penna kan hjälpa dig att knyta nya affärskontakter till ett mycket lägre pris än din bästa reklamkampanj. (Skulle kanske kunna fundera lite på det, om det var snickarpennor det handlade om, eller tumstockar).
Ditt företagsnamn uppmärksammas inte bara en gång, utan om och om igen ... dag efter dag, månad efter månad - ja, i princip varje gång pennan används.
Beställ nu och få denna otroliga reklamprodukt FÖR ENDAST 16.90 KR PER PENNA, OAVSETT HUR MÅNGA DU BESTÄLLER!
Allt du köper från Klm kommer med en villkorslös garanti från min sida - är du inte helt nöjd får du pengarna tillbaka. Missa inte chansen att hålla kontakten med dina kunder 365 dagar om året - till ett lågt introduktionspris. Beställ idag!

Med vänlig hälsning

Namn Efternamn
Vd

Ps. Erbjudandet riktar sig endast till nya kunder och gäller i 30 dagar, så passa på!"

Längst ner, med finstilt text står det att man måste beställa minst 50 st pennor. Hm, 50 pennor à 16,90 = 845:- + frakt och expeditionskostnader om 130:- + 25% moms = 1 218,75.

Låter inte som min grej, riktigt.

Vid koll på allabolag.se ser jag att bolaget moms- och f-skattregistrerades i år. Än finns inga ekonomiska uppgifter på bolaget.
Jag har inte hittat företaget på bankgirocentralen, man är, om man nu anser att det här är en bra idé, hänvisad till att betala med check eller kort. Man kan också betala med faktura, men då ska man skicka med bankinformation och affärsreferenser (sic!).

Bevare mig väl för alla bondfångeriknep.

3 kommentarer:

  1. Kom och köp konserverad gröt!

    SvaraRadera
  2. Men du fick väl en provpenna? Jag har två som jag fått från liknande firmor - de är ganska fula och klumpiga, men kul att ha ;-)

    SvaraRadera
  3. Jovisst fick jag en provpenna, den duger att ha i köket när jag sitter och löser sudoko eller korsord ;-)

    SvaraRadera