onsdag 9 januari 2013

Att det finns stollar

Eller vad ska man kalla en av riksdagsledamöterna för SD, Thoralf Alfsson, som uppmanar till bojkott av ICA. Varför? Jo, författaren Katarina Mazetti har i ICA-kuriren skrivit en krönika om olika seder. Hennes krönika har uppfattats av nätmobben som "svenskfientlig" och jag vet inte allt. Alfsson anser att ICA-kuriren motarbetar yttrandefriheten då kommentarsfältet stängdes pga alla indirekta och direkta hot som framfördes i kommentarerna.

Nu har förstås inte ICA som butikskedja och ICA-kuriren särskilt mycket med varandra att göra, eller rättare sagt, det är inte riktigt samma företag. Tidningen ges ut av Forma publishing group, som ägs av Hakon, som också äger 40% av ICA. Hakon äger även Hemtex, Cervera, Kjell & Company, inkClub.
Forma ger ut tidskrifterna Hus & Hem, Hus & Hem trädgård, Hus & Hem retro, Hälsa, flera olika korsordstidningar.
Forma har också några olika bokförlag: ICA bokförlag, B Wahlströms, Damm, Ponto pocket.

Så nu förväntar jag mig att Alfssons fans bojkottar även alla dessa tidskrifter, böcker och struntar i att handla på Cervera och Hemtex osv.


Fast, vad vet jag, de läser kanske bara på Avpixlat.

Att sådana personer som Alfsson sitter i riksdagen.

Det är sorgligt.

Ps. Det ingår INTE i yttrandefriheten att hota eller uppmana till våld. Det borde vara så självklart men tydligen är det inte det för alla.

1 kommentar: