fredag 8 februari 2013

Seminarium

Jag ber i förväg om ursäkt om ni ser bilder på lättklädda damer här på bloggen. Jag har försökt få bort all reklam nu, ändå pluppar det upp bystiga blondiner hela tiden. Åtminstone när jag sitter här och donar vid desktopen. Jag hade ju reklam under något år, men avslutade det häromdagen. (Och då var det ganska snälla annonser, ingenting som ens andades naket). Under 2012 "tjänade" jag sjutton kronor och trettio öre på reklamen, (17,30!) och det var så lite så inte ens det fick jag ut.
Jaja, jag gjorde ett försök i alla fall att få in lite cash.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I tisdags var det dags för första seminariet på den nya skrivarkursen. Så roligt, så matnyttigt, så intressant, så kul, så ...
så där kan jag fortsätta ett tag till. Jag känner redan att jag vill fortsätta nästa termin också. Vi satt alltså i två dagar och gick igenom varandras texter, en timme per text. Nio sinsemellan helt olika texter och nio helt olika sätt att skriva, nio olika temperament. Det var alldeles, alldeles underbart och stimulerande.

Många nya infallsvinklar, många idéer, många utmaningar blev det. En av utmaningarna jag fick var att skriva fulare.

Ja just det, skriva fult.

Det avsnitt jag hade skickat in handlade om en gatupojke och självklart är det ju så att jag inte kan skriva på samma sätt som när jag skriver om en medelålders kvinna som hann gå några månader på universitetet innan något hände som gjorde att hon måste avbryta sina studier.

Alltså ska jag försöka bryta upp mitt prydliga språk, skita ner det, utan att direkt använda fler svordomar eller slang i texten.

Spännande.3 kommentarer:

 1. Det var ett härligt seminarium, även om två så intensiva dagar tär på krafterna fick även jag ut väldigt mycket ... Många tankar som snurrade efteråt.

  Väldigt givande att lära känna dig och de andra också! Just vår responsgrupp känns förstås extra trevlig :-)

  Och nu har jag hittat till din blogg också.

  //Wenke  SvaraRadera
 2. Tack detsamma Wenke!

  Ja, det blir roligt att följa alla :-)

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 3. Låter synnerligen roligt och kreativt. Lycka till!

  SvaraRadera