onsdag 1 juli 2009

Ordning och reda?

Det är ganska lite med sådant nu i min familj. Barnen går och lägger sig sent, sent och sover till nio-tio. Jag vaknar som vanligt tidigt - och slocknar framför teven. Storungen hoppar över frukosten lika ofta som han äter den.
Men vad katten, det är ju sommarlov! Och om två veckor knappt börjar lillungens simskola, då blir det en tid att hålla reda på. Varje dag. Då börjar även mellanungens gymnastikträning igen.

Vi fick hem studsmattan häromdagen. Mellanungen är den flitigaste användaren. Tack vare studsmattan har hon lärt sig göra en dubbelflickis (= baklänges handstående volt, två stycken efter varandra, ett måste om hon ska få fortsätta i sin tävlingsgrupp). Eg ska hon klara en trippel, men då hamnar hon på gräset. Hon gör frivolter, både framåt och bakåt, grejen är nu att hon ska orka göra flera stycken, fram och tillbaka.

Jag är väldigt imponerad. Lillungen gör sitt bästa med ljushopp och x-hopp, men hon är inte lika uthållig som storasyster.

---

Alla tycker det är ganska skönt att vi är bohemiska med tiderna, att vi kanske äter huvudmålet på dagen (något grillat vid poolen) och sedan äter något enklare på kvällen. Men en sak har stört barnen något alldeles otroligt mycket sedan igår.

Jag hade beställt tre fatboy-sittsäckar i barnstorlek via nätet och de kom igår. Naturligtvis har det varit väldiga diskussioner om vilken säck som är vems. Min idé att det inte ska spela någon roll funkar inte. Jag vill ha säckarna där korridoren breddas, där det blir som ett extra rum. Så kan man sitta där och mysa, som ett slags barnens vardagsrum. Vill någon ha det mer privat, kan man gå in på sitt rum (barnrummen är ganska små, mellanungen t ex får plats med en säng, en liten bokhylla och en byrå för sina kläder).

Men det gick alltså inte, här måste det ju vara ordning, ett sådant bohemeri som att vem som helst av barnen ska kunna sitta på vilken säck som helst ville ingen veta av.


Jag skulle just börja "dola" ut säckarna, när de i kör berättade att storungen hade bestämt sig för den turkosa, mellanungen ville ha den lila (eg skulle jag säga att den är cerise, men okej) och lillungen ville ha den orangea.

Jaha, det gick ju fort och tack för att de inte bråkade om samma säck. Genast ville de bära in sina säckar på respektive rum.
- Nej, sa jag, jag vill ha dem här, så ni kan sitta tillsammans.

Mellanungen hade tidigare frågat om hon fick träna på mattan en stund. Hon får inte vara där själv, någon av oss vuxna ska vara med. Jag följde med henne ut.

Efter en stund kom lillungen och sa:
- Mamma, gissa var min säck är.
Jag fnös, för jag visste ju hur det skulle bli.
- På ditt rum, kanske, svarade jag.
- Jaa, under min säng. Och Pluto vaktar den.

Ordning och reda, som sagt.


Ps. Pluto är en gosehund som är lika stor som lillungen. Hon har köpt den själv, på det vanliga möbelvaruhuset.

2 kommentarer:

  1. Här är det olika tider för olika personer. Maken går upp i ottan och åker till jobbet via gymmet. Jag o minstingen går upp vid 8 och det är hans tider som styr hela dagen - frukost, lunch, mellis, middag... Tre tonåringar går upp när det passar. Två äter frukost, två eller tre äter lunch och alla ska ha middag. Matlagningsfantasin tog slut redan i förra veckan. Puh.

    SvaraRadera
  2. Vilket härligt sommarlov, med flexibla tider och lättlagad mat! Man längtar nästan tillbaka till det man var liten.... =)
    Ha det gott / Gussigem (Emma)

    SvaraRadera