tisdag 1 september 2009

Mässhelg

Fortfarande ganska mör av allt pratande, berättande, donande, nätverkande, bilduppklistrande, ordnande, panikaffischerande ... försökte varva ner på söndagskvällen med rödvin och kyckling. Kan konstatera att det är inte riktigt en superhit att dricka vin när man är helt slut. Tröttheten satt i hela måndagen.
Och inte blev det bättre av att sjuåringen helst ville åka bil till skolan, märker nu att jag behöver den där promenaden eller cykelturen på morgonen. Tar kanske tio minuter, en kvart att cykla och tjugo minuter att gå. Nu travar vi inte på så väldigt fort, sjuåringen måste ju trampa på alla sniglar hon ser, kanske ser hon en kul kotte, eller så får jag en liten sten i skon.
Hela tiden går vi där och resonerar om allt mellan himmel och jord. På vägen hem passar jag på att ta med tidningen och så ögnar jag genom sportsidorna medan jag går. Sällan jag är så noga, det är mest när det är friidrott eller simning eller gymnastik eller, såklart, alpint, som jag läser sporten. Hur jag än har försökt hålla koll på t ex fotboll, tycker jag det är en väldigt tråkig sport. Jag kollar bara hur det går för stackars Brommapojkarna. Serieledare i bröjan av säsongen, nu farligt nära nedflyttningsstrecket. Varför just det laget? En brorson spelade i flera år i BP:s pojklag, därför.

Ishockey lockar inte heller. Allra minst boxning, som maken är så engagerad i. Han är hjälptränare åt en ung kille, precis under landslagsnivå. De reser på turneringar i Litauen, Lettland, Ukraina osv osv. Och så snackar de boxning så jag blir ... punchad. Men, det är okej, man måste inte vara fastklistrad vid varandra.

1 kommentar:

  1. Det är bra: stå på dig och vänj inte sjuåringen att åka bil till skolan.

    SvaraRadera