söndag 20 september 2009

Lite smisk skadar inte

I fredags var jag på massage, länge efterlängtat. Min vanliga massör hade skadat sig när han spelade boll med sina barn, så jag ringde en för mig ny massör. Jag kände mig lite skeptisk innan, kunde hon verkligen ta i? Jag har sedan ett år tillbaka ischias i ena benet och behöver djupmassage för att få lite lindring.

Jag kom dit, klädde av mig, la mig på massagebädden och så började massören. Nja, det var ju skönt, men det gav kanske inte så mycket egentligen.
- Det här är bara lite uppvärmning, sa massören, jag måste mjuka upp din rygg lite först.

Så drog hon igång. Det var tung massage, hon drog igenom alla muskler och som avslutning dunsade hon i min rygg så jag började hosta.
- Det här är jättebra sätt att rensa bröstkorgen, jublade massören.
- Jaha, hostade jag.

Så började hon med rumpan. Underbart för en ischiasöm kropp. Men jag var inte helt övertygad då hon avslutade även den kroppsdelen med riktiga daskar. Herregud, jag har inte fått smisk på rumpan sedan jag var liten, om jag ens fick det då.
- Nu får jag igång endorfinproduktionen!
- Oj, kved jag.
- Åh, det blir så skönt efteråt, fortsatte hon.

Det är mycket som är skönt efteråt, tänkte jag i mitt stilla sinne.

Benen kom sedan, inga konstigheter där. Det var bara lite knepigt runt knäna, helt bra kändes det inte. Mina stenhårda menisker blir lätt ömma och massage runt knäna måste vara lätt och försiktig.

Så kom turen till fötterna. Jag älskar att få fötterna masserade, det är nästan bara därför jag ibland går på fotvård. Ja, det var skönt även under en helkroppsmassage. Men gissa avslutningen på fotmassagen. Jodå, snabba daskar på fotsulorna.
- Det här är första delen i zonterapi, nu väcker jag alla dina inre organ.

Nu hade jag vant mig lite vid det bryska sättet den här massören har. Jag associerade dock till vad jag har hört om tortyr med slag under fötterna, väldigt snart var det obehagligt och inte ett dugg skönt.

Så fick jag till slut vända på mig. Jag var lite orolig för att hon skulle hitta på nya daskar, att jag skulle få lite smisk och pisk på magen eller på armarna, men nu var det vanlig massage.

En del massörer brukar dra upp massageolja i håret när de masserar huvud, nacke och ansikte. Så även den här massören. Det blev som en extra inpackning av håret, med testar som stod rakt ut. Om det är möjligt, duschar jag gärna direkt efter en massage. Jag vet, man ska helst inte göra det, oljan ska gå in i huden, men vissa oljor luktar ganska starkt. Nu hann jag inte det, det var dags att hämta sjuåringen i skolan och börja göra i ordning middagen. Sedan kändes det inte som någon idé.

Fast fritidspersonalen tittade lite konstigt på mig.

Hur jag mådde dagen efter? Utmärkt, jag hade träningsvärk i hela kroppen och jag fick sova en hel natt utan värk i benet.

Jag ska nog gå till den nya massören fler gånger. Och ibland till min vanliga. Tänk om jag skulle lägga de slantarna på mig själv varje vecka, vad bra jag skulle må då.

4 kommentarer:

 1. Skönt att du slapp stå i skamvrån i alla fall!

  Jag fick en japansk massage en gång, det gjorde hemskt ont men som du säger så skönt det var efteråt.

  SvaraRadera
 2. Skulle behöva en ny massör jag med.. Min har fått barn och återkommer inte före jul detta år och det känns i min nacke...

  SvaraRadera
 3. Tacka vet jag sådant som är skönt UNDER TIDEN...

  SvaraRadera
 4. Hör gärna av er till mig om ni vill ha tips på superbra massör i Stockholm. Hon är bäst, garanterat.

  SvaraRadera