lördag 31 oktober 2009

Var det bra så?

- Var det bra så? frågar den söta tjugonånting expediten på skönhetsavdelningen på det stora varuhuset.

Jag vet att det är nog är den vanligaste frasen butikssäljare använder sig av, alla säger den, kassörskan på lilla ICA, när jag köper nya strumpor, när jag just köpt en ny dammsugare. Vi gör av med dammsugare i mängd, det är en kostnad vi inte räknade med när vi skaffade vår stora lurviga hund. För att inte tala om hur många dammsugarpåsar det går åt, en i veckan.
Det enda stället jag kan komma på nu, där man inte säger "var det bra så?" är på systembolaget.

Är det bra så här? Jag känner mig väldigt avklädd när hon noga granskar mitt ansikte. Hon ser ut som om åsynen vämjer henne. Hon ser mina rynkor, hon ser hur huden börjar tröttna här och var, hon ser de mörka ringarna under ögonen, hon ser den extra hakan, de alldeles för runda kinderna.

Är det bra så här? Jag funderar en kort, mycket kort, stund på om jag inte ska ta och köpa en pytteliten burk med kräm till. Jag har redan bestämt mig för min vanliga, den som kostar många hundralappar, men som jag trivs med och som håller mig borta från allt vad fnasiga kinder heter. Inte luktar den något starkt heller. Och jag vet ju att den där extra lilla burken med specialkräm för ögonen, eller som man ska använda till att dutta in hakorna med, eller den där ansiktsmasken faktiskt brukar bli stående och inte öppnas alls. Då blir det väldigt dyrt.
Jag tror jag föredrar att använda de pengarna till att gå på ansiktsbehandling någon gång stället, det blir inte dyrare och dessutom får man känna sig lite ompysslad.

Är det bra så? Jag använder inte make-up, annat än på fester eller utekvällar. Och jag går väldigt sällan på fester, utekvällarna är ännu färre numera.

Är det bra så? Hm, nej, ge mig en rejäl fettsugning över hela kroppen. Ge mig tillbaka mina muskler, min midja, min ork. Men ta inte bort mina erfarenheter och mina ärr.

- Var det bra så? frågar den söta tjugonånting expediten på skönhetsavdelningen på det stora varuhuset.

- Ja, tack, det är bra så, svarar jag, får min lilla påse och går därifrån.

5 kommentarer:

 1. Det blir säkert bra så ska du se;-))

  Men känner igen frasen helt klart!

  SvaraRadera
 2. Men halllåååå - du vackra!

  Och så måste jag förvånat fråga: satte ni inte in centraldammsugare i nya huset?

  SvaraRadera
 3. Oj, låter som det blir mycket dammsugning.
  Rekommenderar ett besök på mrdustbag.se. Där kan du beställa dammsugarpåsar och få dem hemskickade.

  SvaraRadera
 4. Mycket funderingar för en sådan trevlig grej som att köpa må-gott grejer?! Hoppas du fick en trevlig alla helgona!

  SvaraRadera
 5. Vad är all kosmetika värd utan vägen vi vandrat fram? Hellre rynkig men go i hjärtat!

  SvaraRadera