fredag 1 oktober 2010

Rött ska det vara!

Var på kort shoppingrunda igår i den närbelägna staden. Jag behövde ett par nya jeans och så tänkte jag titta på ny kappa. Jeans var lätt, det finns ett märke som fungerar på mig och som jag känner mig fin i. Jag vill ha hög linning, så jag kan ha ett bälte där jag är som smalast. Lågt skurna jeans och byxor går bort, helt och hållet, jag ser ut som en tunna i sådana. En överårig tunna.

Så var det dags för det lite svårare momentet kappköp. Jag hade funderat på att skaffa mig något elegant i brunbeige, alltså åt kamelhårshållet. Men när jag provade en brunbeige kappa, såg jag lika rolig ut som en tallrik med havregrynsgröt. Kall havregrynsgröt. Utan mjölk, utan sylt.
Brunbeigekamelhårsfärgat, snyggt, visst, men inte på mig.

Svart vill jag inte ha, jag har mest svart på mig för övrigt och med en svart kappa därtill, blir det för dystert. Blått, nja, visst kan jag ha det, men en kornblå kappa blir så påträngande. Lila? Nej, inte min färg på ytterkläder, absolut inte. Grönt? Tja, det är okej, men det har jag haft så många gånger genom åren.

Vitt? För opraktiskt, jag har en vit dunjacka och det räcker.

Hm, rött då? Visserligen köpte jag en röd duffel för några år sedan, som jag i det närmaste bott i de senaste vintrarna, förutom när jag haft dunjackan. Dufflar är bra, dufflar är sköna, dufflar håller länge. Men nu var min duffel sliten och för stor.

Rött är fint. Jag skulle nog prova den där kappan i klarrött i alla fall. Sagt och gjort, jag drog den på mig. Den satt som gjuten.

Ser ni en blond kvinna i vinter, som klapprar fram i höga kängor eller stövlar och med en figursydd röd kappa med svarta knappar, över en klänning eller en kjol, då kan det vara jag.

5 kommentarer:

 1. :) jag har ägt en röd kappa i 6 år och burit den med ett leende på läpparna varje gång! Nu är den så sliten att den inte får följa med till nya boendet, tror jag iaf....
  så en ny röd kompis skulle sitta fint :)
  kan tänka mig att du klapprar fram snygga du!

  SvaraRadera
 2. Urläckert! Vi blir bara snyggare och stoltare och mer erfarna med åldern. Närmar mej 50 med stormsteg-det är bara att gilla läget,verkar ju inte så farligt när jag läser din blogg! kram!

  SvaraRadera
 3. Go,go, go Öbon! I alla år som flygis har jag stått och tagit emot passagerarna och trött konstaterat att i oktober drar svenskarna på sig dysterheten. 99% av alla vinterkläder är svarta, eller i alla fall murriga, och varför det????
  Låt oss vara färgglada och sprakande som höstträden!

  SvaraRadera
 4. Låter fint, du!
  Just i morse såg jag en annons om en ursnygg röd kappa med svarta knappar. Blev sugen. Så kanske kan det även vara jag som klapprar omkring i rött ... ♥

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Är på jakt efter en röd duffel och tänkte höra vart du hittade din?
  Ha de fint!

  SvaraRadera