söndag 17 juli 2011

Nördigt

Nej, fotboll är inte min sport, det har jag konstaterat många gånger tidigare. Men jag är en tvättäkta mästerskapsnörd. Jag tittar på alla möjliga sporter när det är OS, även om jag har en viss förkärlek för friidrott, simning, simhopp, gymnastik, förutom alla typer av skidåkning, (utom skidorientering som jag faktiskt inte begriper, var ligger det svåra när tidigare åkare lämnar spår efter sig?). Jag kollar in många sporter när det drar ihop sig till EM och VM, bara för att det är så stora turneringar.
Ibland tittar jag t o m på SM.

Jag lät medvetet bli att titta på Sveriges gruppspelsmatcher i fotbolls-VM, någonstans är det lite för likt vanliga ligamatcher eller allsvenskan. Men när det blir kvartsfinaler, semifinaler och som igår, bronsmatch, då vill jag inte missa en minut.

Fy katten, vad spännande det var i går! Och vilket otroligt mål Hammarström gjorde, dessutom när laget spelade med endast tio spelare på plan.

Ska vi utse det målet till årets mål?


DN

SvD

3 kommentarer:

  1. Där ser du, Öbon! Och jag håller med - att så kyligt lägga över från höger till vänster fot - vilket mål! Idag hejar jag på Pia Sundhagens duktiga lag, så de ska kunna åka hem med guldet.

    SvaraRadera
  2. Det händer att jag också ser finalspelet i internationella turneringar men aldrig något annat.

    SvaraRadera
  3. För övrigt är jag så less på alla magsura gubbar (?) som anser att ett VM i fotboll inte är så mycket att hänga i gran, bara för att det är kvinnliga spelare. "De är på samma nivå som pojklaget i Besksureby" eller "ett brons är väl inget att fira, då kan man väl lika gärna fira ett DM i undervattensorientering". Ja, varför inte, om man nu vill det, det är väl ingen som hindrar att undervattensorienterarna firar det?

    SvaraRadera