onsdag 22 februari 2012

I väntans tider


Inte bara "dam"pressens älsklingsobjekt kronprinsessparet väntar smått i dagarna. Vi gör det också.

Ja, inte precis maken och jag, det skulle vara en sensation med så mogna föräldrar, men några av våra husdjur.

Idag fick vi besök av en fårkännare som kände lite på vår Snöboll. Hon ser ut som en spärrballong och vill inte gärna gå ut och få lite frisk luft. Maken och jag har trott ett par dagar att hon ska lamma vilken sekund som helst. Men enligt fårexperten ska hon lamma tidigast 3 mars, men det är nog så att hon väntar tre eller till och med fyra lamm. Eftersom hon själv är ung, hon föddes förra våren, lär inte alla lamm överleva. Det är trångt i magen och näringen räcker inte till. Dessutom brukar det bli så att den eller de minsta lamm/en inte orkar konkurrera om mjölken.

Har vi en riktigt stor otur överlever inget lamm alls.

Jag är redan ledsen.

Men.

Efter att ha surfat runt lite och kollat diverse andra fårbloggare, har jag nu förstått att det är vanligt att finullsfår får tre-fyra lamm och att bara ett eller två överlever. Alltså, det har hänt andra.

5 kommentarer:

 1. Så söt!!! Men så trist att inte alla överlever :(...

  SvaraRadera
 2. Oh! Ska hålla tummarna för att flest möjligt klarar sig!

  SvaraRadera
 3. Brasklapp: det är inte vårt lamm på bilden, än ligger de i magarna.

  SvaraRadera
 4. Och tänk vilken högaktuell titel på inlägget! Nu är det bara att vänta på namnförslag till de små tackor som ska födas ;-) Astrid? Ingrid? Lovisa? Eller bara Prinsessan?
  Hoppas att alla klarar sig!

  SvaraRadera
 5. Några Prinsessor ska det inte bli här. Jag tror att barnen vill fortsätta med naturnamn, men vi får se. Det gäller ju att lammen klarar sig.

  SvaraRadera