torsdag 25 april 2013

NakenchockFöre
(för någon vecka sedan)

Idag var det dags för fårklipparen att komma. Fåren fick gå ut en stund på förmiddagen, men jag tog in dem igen en stund innan han skulle komma. Det är lättare att få tag på fåren inomhus.

Det var väldigt konstigt tyckte de alla med en ny människa i lagården. Greta, som är något smartare än de andra (fast hon är ju fortfarande ett får och därmed inte särskilt smart egentligen), nosade på alla nya saker och på de papperskassar jag tagit med för att lägga ullen i.

Hon blev klippt först, därefter kom en av ungtackorna. Det gjorde baggen Nappe så upphetsad att han började jaga runt damerna. Fårklipparen fick till slut tag på honom och när Nappe var klar, föste jag ut honom i hagen igen. Då blev det lugnare.

Mimmi, som lammade igår, tog vi sist. Alla andra får hade fått gå ut, så hon skulle få lugn och ro. Det var stressigt för henne ändå, hennes lilla bagglamm bräkte hjärtskärande, men hon kunde inte göra något åt situationen.

Nu är alla de vuxna fåren alldeles skalliga.Efter
Det känns rätt ynkligt så här i börjanMen det månadsgamla lammet slapp klippning.
Helst vill hon bli buren, eller
åtminstone få äta lite på kläderna

Mimmi och hennes lamm får vara inne någon dag till. De måste få vänja sig vid varandra.

1 kommentar:

  1. I sanning ynkligt! Har inte sett ett så naket får förut, visste inte att de klipps så mycket. Hoppas hon får lite päls snart igen.

    SvaraRadera