onsdag 17 april 2013

Törs man tro på det?

Att det inte blir fler frostnätter på ett tag? Snön ligger fortfarande i skogsbrynet, men på åkrar och ängar är det snöfritt - men blött. Vi har, som vi brukar få om våren, en ny sjöutsikt rakt i söder. Det är en vall med en sänka och där är vattnet ett par decimeter djupt. Om ett par veckor har det nog torkat upp. Stövlar är ett måste när man går utanför dörren.

Vi har fortfarande bara ett lamm. Hon är totalt orädd och kryper då och då utanför stängslet. När jag kommer med makens regnbyxor på mig skuttar hon fram och börjar tugga på byxbenen eller på gummistövlarna. Det får hon naturligtvis inte, inte bara för att det blir ju hål, men för att små lamm inte ska få osmältbara gummibitar i halsen. Än är hennes pupiller blåa, om några veckor kommer de att ha bytt färg.

Maken måste laga vägen. Det är stora hål på vissa ställen och i morgon kommer sopbilen. Inte för att jag tror att just vår väg (som inte är vår väg, utan grannens, men han bryr sig inte) är i öns sämsta skick, men nog kan chauffören gorma. Han kanske gormar lite varstans, vad vet jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar