torsdag 2 juni 2011

Candide och jag

Nu har jag äntligen kommit så långt med den tänkta köksträdgården att jag idag ritat inte mindre än fyra förslag på hur den ska se ut. Jag har ca 100 kvm tillgodo, av det blir 26 kvm odlings"lådor", ca 90 cm höga,(åh nej, tänker då rakt inte ligga på knäna för att rensa, då kan jag lika gärna lägga ner hela projektet nu) och 3 kvm kompostlådor. Så ska det finnas ett utrymme för en enkel sittplats mitt i, så man kan beskåda hela härligheten. Det tillkommer ca 50 kvm för potatis och majs utanför de 100. Vad ska man kalla det då? Potatis- och majsträdgården?

Min efterlängtade lavendel får jag ha utanför, men märker jag att de eviga rådjuren går där och betar, får maken och jag sätta upp högt stängsel runt lavendeln också.
Jag vill ha en linodling också, men den får jag ha på en av de små ängarna, de som är för smala och där det inte går att slå hö med traktor.

Åh, vad jag längtar! Snabbt förtränger jag det evighetslånga jobbet med hallonlandsrensning (har ett enormt stort hallonland, förrföregående ägare levde bl a på att sälja hallon, förutom vinbär).

Bilder kommer snart på denna plats.

3 kommentarer:

 1. Det är lätt att anlägga men det ska ju skötas år efter år... jag har börjat att lägga igen mer och mer. Det är ryggen som inte pallar skötseln.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Barbro: just därför blir nästan inget markodlat, merparten ska odlas i höga lådor.
  Har inga "vanliga" rabatter, bara lite perenner här och där, lite rosenbuskar o dyl.

  SvaraRadera
 3. Ser fram emot bilder och provsmakning!

  SvaraRadera