torsdag 9 juni 2011

Snurrigt och soligt och skolavslutning

Är lite yr i ögonen idag. Har mina linser för första gången på några månader och jag undrar om jag satte dem i rätt öga, eller om jag tog högerlinsen till vänster öga och tvärtom.
Jag ville hoppa över glasögon för en gångs skull, till förmån för solglasögonen, så jag skulle kunna se något av dagens skolavslutning.
Den hålls traditionsenligt på skolgården och där finns några stackars träd, men de skuggplatserna går åt först.

Skolan har ingen aula och lite trist är det ju att samlas i gymnastiksalen. Dessutom tror jag inte den är godkänd av brandmyndigheten för så många personer.

Vår 1100-talskyrka, som ligger granne med skolan, är också den för liten. Där kan man möjligen klämma in 140 personer, men redan eleverna i skolan är runt 200 stycken. Och så alla föräldrar, far- och morföräldrar, småsyskon, personal ... vi blir många. Kyrkan skulle spricka. Eller så får man packa folk på varandra i tornet.

Undrar hur det skulle se ut.

Men det är något visst med skolgårdssamlingen ändå, det blir högtidligt och fint även med den gamla vanliga omgivningen. Flaggan fladdrar stolt, musikeleverna spelar, alla elever sjunger, det hålls tal, det delas ut blommor, sexorna får paradera ut från skolan, ledsagade av varsin elev från förskoleklassen, folk har picknick och umgås ... ... och jag gråter en skvätt när vi gemensamt sjunger "Den blomstertid nu kommer ..."

efteråt åker många i grupp eller enskilt till ett lokalt café med hembakt kaffebröd.

Och nu inser jag att min nioåring och hennes vän nog ska få lite lunch.

2 kommentarer:

  1. Här har det alltid varit avslutning på skolgården. Imorgon avverkar jag min femtonde i rad - och en enda gång har det regnat! Då fick vi föräldrar vänta i klassrummet, för vi fick inte plats i aulan ...

    SvaraRadera
  2. Linserna, man kan bli tokig! Har precis som du en av varje styrka. Och det blir alltid fel. Åtminstone när man har bråttom. Och snurrig är bara förnamnet!!

    SvaraRadera