torsdag 8 september 2011

Sånt man verkligen kan fundera över, del 6, eller hur riskbenägen får man vara?

Den danska familj som gav sig ut på sitt livs resa och efter X månader till havs ville gena lite genom Suezkanalen och där blev tillfångatagna av somaliska pirater, är nu, efter flera månaders fångenskap, äntligen fria. Enligt en uppgift fick piraterna 3 miljoner dollar i lösen, enligt en annan sammanlagt närmare sju miljoner dollar. Familjen vann ett par månaders seglats runt Afrika, och förlorade ett drygt halvår som fångar.

Nu undrar jag, hur tänkte föräldrarna? Tänkte de alls?

Vad lär sig nu barnen i familjen? Att det kan vara lite kittlande att leva på "the wild side", för det finns alltid någon som är beredd att betala (lösen) eller att man ska ta varningar på allvar?

Kommer de behöva åratal av traumabearbetning eller kommer de gå ut i livet som maskiner som kan explodera när som helst?

Piraterna har i alla fall fått det än en gång bekräftat, deras typ av kriminalitet lönar sig.

3 kommentarer:

  1. Helt otrolig historia är det allt!

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset om Bronsåldersmordet - härlig bok!

    SvaraRadera
  3. Jag har funderat mycket på det där sen jag såg löpet första gången. De måste väl ha varit informerade om de specifika risker som förknippas med farvattnen runt Afrikas horn? Som du påpekar, det finns anledning att ifrågasätta omdömet hos föräldrarna. Tur att de kom hem helskinnade, hursomhelst.

    SvaraRadera