måndag 26 augusti 2013

Presentation

Så där, nu har jag registrerat mig på den ena kursen och presenterat mig själv på den andra. Den tredje är inte öppen för registrering än på en vecka.

Tänk att det alltid ska vara så svårt att skriva om sig själv.
"Hej! Jag heter xyz och jag vill bli författare när jag blir stor. Jag gillar de här författarna, men oj, inte är ju lilla jag lika bra som de, o näej då. Jag skriver om det här eller kanske det där. Jag gillar lugna skogspromenader och mysiga hemmakvällar."

(det var inte så  jag skrev, bara nästan).

Låter ju som en riktig schablonkontaktannons.

Jag såg för första gången på ett tag vilken presentation jag har här, på bloggen. Det stod att jag skriver om olika idrotter, t ex skidor både på längden och på tvären, eller basket, eller friidrott, men inte har jag med ett ord nämnt EM i basket, eller VM i simning eller VM i friidrott. Inte ett smack. Nada. Så då tog jag bort det ur presentationen så ingen går omkring och längtar efter vad just jag har att komma med när det gäller nagellack på höjdhoppare eller missade finalplatser eller dopning eller att det är blött i simbassängen eller att basketlaget fick god mat eller ...
ska man skriva om sport, ska man göra det mer i realtid, inte sådär några dagar efteråt.

Jag tror att höstens stora tema blir skrivande. Jag kommer att skriva om att skriva. Så där metaskrivande alltså.

Förutom mina gamla vanliga ämnen.


3 kommentarer:

 1. Apropå att skriva om att skriva - läs Sami Saids senaste om du inte redan har gjort det. Monomani heter den.
  Hans första, Mycket sällan fin, har du väl läst?

  SvaraRadera
 2. Måste tipsa om en bok till om bland annat skrivande: Elisabeth Rynells Skrivandets sinne. Läs om du inte redan har!

  SvaraRadera
 3. Tack Janicke för tipsen! Rynells bok har jag, ingår i en av höstens kurser. Sami Said har jag inte läst något av än. Monomani fick ju mycket fin kritik i DN, så visst ska jag läsa Said också :-)

  SvaraRadera