onsdag 5 maj 2010

Nykterist javisst

Nej, det här är inte ett inlägg in någon alkoholdebatt. Det är inte heller ett försök till självglorifiering. Jag gillar vin och ett par gånger per sommar är det vansinnigt gott med en kall G&T innan middagen. Öl har jag vuxit ifrån, eller snarare har min mage det, jag klarar det inte längre. Snaps, nej tack. Kanske en liten calva till kaffet, efter en lång, kraftig middag.

Men.

Precis efter påsk började jag en herbalifekur, dvs jag dricker en pulvershake två gånger om dagen, blandad med mellanmjölk. Minst två frukter om dagen och så vanlig middag. Massor med vatten. Te och kaffe kan jag inte vara utan. På 29 dagar har jag verkligen fått resultat, jag har tappat 5,9 kilo (!) och minskat många centimetrar både här och där. Utan vidare har jag gått ner en klädstorlek. Jag har långt kvar, åtminstone femton kilo, eller kanske tjugo (får se när jag börjar närma mig), men visst är jag på väg.

Nu rimmar det dåligt att dricka ens ett väldigt litet glas vin på helgen, när jag samtidigt räknar mjölkcentilitrar och gram näringspulver. Jag kan nog säga att kuren valde en vit månad åt mig. Bra va?
Det låter kanske som om jag skulle vara beroende av alkohol, men det vet jag att jag inte är och att jag aldrig varit i farozonen för. Jag är gift med en nykter alkoholist och vet ganska väl hur ett sådant beroende ser ut. Konstigt nog hjälper det mig just nu, vi har inget hemma som kan locka till något extra till fredagsfilén. Vi gör däremot av med enorma mängder tranbärsjuice.

Jag har nyligen bestämt mig för att fortsätta med en ny herbalifekur. Jag mår oförskämt bra, trots att jag var ganska misstänksam i början och att jag egentligen inte gillar snabba kurer. Det brukar ju bli snabbt ner = ännu snabbare upp. Men ibland måste man göra något radikalt och när det inte hjälpte med godisfritt i flera månader, aldrig kaffebröd, mer motion, utan det bara gick åt fel håll hela tiden, måste man hitta på något annat.

Nej, jag är inte sponsrad av herbalife ;-)

8 kommentarer:

 1. Inte;-))

  Låter som en strategi att komma igång men det gäller verkligen att inte återgå till de vanorna man hade innan efter;-))

  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. 6 kg!!! WAU!
  Men kanske dina joggingturer också bidragit ...

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat! Och du äter ju mat också ;)

  SvaraRadera
 4. Heja dig!

  Jag gillar inte Herbalife, varken försäljningssätt, smak eller innehåll - eller har de tagit bort det genmanipulerade nu? Hellre Nutrilett, choklad... Är nog dags för en omgång efter helgen...

  SvaraRadera
 5. Grattis, grattis, bra jobbat. Vilken lyckokänsla!

  SvaraRadera
 6. Stort grattis, superbra jobbat!

  SvaraRadera
 7. Så roligt och så bra jobbat av dig! Grymt bra!

  SvaraRadera
 8. WOWWW!!!!!!!!!!!!! jättegrattis! har inte varit inne och läst på länge, har haft lite bloggvila.. vilken glad överraskning och jättekram till dig! :)

  SvaraRadera