fredag 25 maj 2012

Projektarbeten i syrenernas tid

Både maken och jag startar gärna nya projekt. Hela tiden. Att vi ofta har gamla oavslutade projekt bekymrar inte oss. Att vår tioåring gör likadant är kanske inte så konstigt, huset översvämmas av hennes nya uppfinningar och bra-att-ha-saker.

Nu är klarbärsträden överblommade, nu ser de inte alls lika romantiska ut, det skira är borta. Men snart kommer det (mitt tycke) sura bär. Kanske är någon intresserad av att plocka för att göra sylt på dem?
I stället blir vi alldeles yra i våra näsor av syrendoften.


Så här ser det ut vid vår entrétrapp, som går ner till huset.

Här kan man ta sitt förmiddagskaffe om man inte är rädd för sol. Och det är man, parasoll ska införskaffas.
Man ser spår av ett av mina projekt, maskrosrensning. Jag kom inte långt förra helgen.

Jag vet inte hur det är där ni bor, men på denna ö tycker fästingar väldigt mycket om att bo i syrener. Jag ska ansa här, när blomningen är över.


Jag funderar på om vår lillstuga kan passa som bed&breakfast under sommaren. Det är mycket som ska renoveras och målas och fixas och donas och ... men det finns ju syrener vid verandan. Det förlåter mycket.

Om en månad är det midsommar och tills dess ska all ved vara kluven och staplad. Maken har ett projekt att ta itu med.Fast en liten bit har han kommit.Jag besökte en av öns alla handelsträdgårdar idag. Det här är mitt projekt just nu, att få växterna i jord respektive kruka och så komplettera med fler växter. Pelargonerna räcker aldrig till.
Jag avslutar med en blomburk, ett av tioåringens påhitt. Jag tycker det blev så fint med syrenburken. Den håller sådär någon halvtimme ;-)


4 kommentarer:

 1. Vad vackert! Man projekt vet man ju - de tar aldrig slut:) å blomburken är helt underbar!! Tänk om man kunde stänga in å bevara försommardoft:) mmmm

  SvaraRadera
 2. Men hallååå! Låt dottern göra syrenblomssocker! Det tänker jag prova!
  http://sotasaker.com/syrenblomssocker/

  SvaraRadera
 3. Syrenblomssocker, det får vi testa!

  SvaraRadera