söndag 6 maj 2012

Gamla mästare

Nu är vi mitt uppe i årets "Mästarnas Mästare", familjens absoluta favoritprogram. Det finns alltid någon att tycka mer om, någon annan att minnas, ytterligare någon som vi unisont säger "men HON (eller HAN), att h*n var så himla bra, det fattade vi ju inte, ojojoj, vilka meriter."

Jag vill inte påstå att vi är sportfånar hela gänget, men nog är det kul med idrott ändå. I alla fall skidor (jag), friidrott (jag), simning och simhopp (jag), boxning (maken), ishockey (maken), gymnastik (nioåringen och fjortonåringen) ...

Jag är dock inte säker på att jag gillar årets upplägg med sex tävlande som ställs mot varandra i några program och så ska två av dem gå till semifinal. Därefter presenteras de övriga sex tävlande. Det blir i och för sig mindre av kotterier och tjafs, men möjligheten till de oväntade vänskapsbanden - som jag faktiskt tror på att de knyts - blir ju också färre.

Vem som är min favorit så här långt?

Tja, eftersom jag minns OS 1972 när Gunnar Larsson vann med två tusendels sekund så håller jag ju lite extra på honom. Men jag tror inte att han kommer stå som slutlig segrare. Annichen Kringstad har imponerat hittills. Kanske det är dags för en kvinna i år?

De i övriga startfältet har vi ju inte sett än, men som slalomälskare håller jag även på Pernilla Wiberg. Och så hoppas jag ju att min idol Anja Pärson kan om något år eller så övertalas att ställa upp i programmet.

Länken visar förra veckans program: http://svtplay.se/t/104061/mastarnas_mastare

5 kommentarer:

 1. Javisst är det kul med Mästarnas mästare! Älskar det programmet, missade det ju förra veckan :(

  ja, Annichen har imponerat,trodde hon skulle gå vidare, men kul att en tjej gick vidare till final! Och Wislander är värdig till final. Nja, konstigt upplägg med ett nytt gäng nästa vecka, men det kanske blir kul trots allt :)

  SvaraRadera
 2. Så här dagen efter är det trist att både Gunnar Larsson och Annichen Kringstad åkte ur, och så är det på samma gång kul att Magnus Wieslander och Anna Le Moine gick vidare. Båda är värdiga semifinalister.

  SvaraRadera
 3. Annichen var min favorit, men Anna imponerar! I nästa gäng håller jag lite extra på Pillan och Järryd. Just nu.

  SvaraRadera
 4. Egentligen skulle man ju vilja att ALLA gick till semi och till final, men det går ju inte. Spänningen i programmet ligger ju i tävlingsmomenten, även om jag ibland kan tycka att någon deltävling känns lite halvfånig. Men som det syns att de tävlande går in för det, de koncentrerar sig och fokuserar och försöker verkligen, tävlingsinstinkterna finns där än för de allra flesta.

  Jag gillar ju mest individuella sporter, så det kommer nog aldrig att ske att jag i första hand håller på en fotbollsspelare eller hockeyspelare, så, ja, Pillan it is i nästa gäng, och Susanne Ljungskog - för henne vet jag väldigt lite om.

  SvaraRadera
 5. Ser nu att Annichen Kringstad och jag är nästan på pricken lika gamla, hon är bara sex dagar äldre än jag :-) och Håkan Loob är arton dagar äldre.

  Tänk, att man är inte bara årsbarn utan även "månadsbarn" med sådana stjärnor! :-)

  SvaraRadera